Lohjalla koronatilanne edelleen aktiivinen – Lataa älypuhelimeesi Koronavilkku

Kuntalaisten on mahdollista ladata nyt älypuhelimeen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama Koronavilkku-sovellus.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Viikonvaihteessa Lohjalla todettiin pariin kuukauteen ensimmäinen koronatartunta. Altistuneita on noin 40. Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki altistuneet henkilöt. Altistumisesta johtuvia sairastumisia ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta altistuneiden tilannetta seurataan terveydenhuollon toimesta aktiivisesti. Koronavirukselle altistuneet henkilöt määrätään karanteeniin, joka kestää 14 vrk altistumispäivästä. Tartuntatautilääkäri tekee päätöksen karanteeniin määräämisestä ja päätös toimitetaan asianomaisille henkilöille kotiin.

Koronatilanne on siis Lohjalla edelleen aktiivinen. Kuntalaisia muistutetaan huolehtimaan hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta sekä turvaväleistä. Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemallesi ja muuna aikana palvelee päivystysapu puh.116117. Lisäksi voit tehdä sähköisen oirearvion osoitteessa: www.omaolo.fi. Lohjalla voit myös tehdä sähköisen yhteydenottopyynnön osoitteessa: https://pro.klinik.fi/contact/lohja

On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on myös tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Kuntalaisen on mahdollista ladata nyt älypuhelimeensa 31.8. julkaistu Koronavilkku-sovellus. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Lisätietoja Koronavilkku-sovelluksesta osoitteessa: https://koronavilkku.fi/

Share This