Vesihuollon vinkit pakkassäälle

Pakkasen kiristyessä on tärkeää huolehtia vesihuollosta. Ennen yhteydenottoa vesilaitokseen on syytä tarkastaa kiinteistön omien vesijärjestelmien toimintakunto. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään vesihuollon kunnossa kylmien talvipäivien aikana.

  • Sisätilojen lämpötila: Pidä sisätilojen lämpötila riittävän korkeana, jotta vesiputket eivät jäädy. Tarvittaessa käytä lisälämmitystä tai eristysmateriaaleja, jotta lämpötila pysyy tasaisena ja putket suojattuina. Tarkista lämpötila myös muissa tiloissa, esimerkiksi varastoissa ja autotalleissa, joissa on vesipiste.
  • Vesimittari ei kestä jäätymistä: Mikäli vesimittari pääsee jäätymään, tulee se vaihtaa uuteen. Jäätyneen vesimittarin mittaustarkkuuteen ei voi luottaa ja myös rakenteellinen kestävyys saattaa olla heikentynyt. Ainoastaan vesi- ja viemärilaitoksen henkilöstöllä on oikeus asentaa, korjata, poistaa, kytkeä tai tarkistaa vesimittari. Vesimittarin lukemaa on hyvä seurata säännöllisesti. Mikäli vesimittarin läpi virtaa vettä, vaikka vettä ei käytetä, saattaa kiinteistössä olla vesivuoto. Ilmoita mahdollisista epäkohdista välittömästi ammattilaiselle, jotta ongelmat voidaan korjata ajoissa.
  • Suojaa vesiputket: Varmista, että vesiputket ovat asianmukaisesti eristettyjä.
  • Jätä putkien sulattaminen ammattilaisille: Putkien sulattaminen kannattaa jättää ammattilaisille, ettei suurempia vahinkoja synny.

Lohjan kaupungin vesihuollon sivut löydät täältä

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This