Toukokuun alusta lukien Pfizer-Biontechin rokotetta voidaan antaa kaikille rokotettaville ikäryhmille

AstraZenecan rokotteen ikäraja pysyy ennallaan

THL on linjannut, että mRNA-koronarokotteita (Pfizer-Biontech ja Moderna) voidaan antaa toukokuusta lähtien kaikille rokotettaville ikäryhmille. Lohjalla 65–69-vuotiaille on annettu AstraZenecan rokotetta ja rokotukset sillä jatkuvat edelleen.
Ensimmäisen rokotuksen osalta 65-69 vuotias henkilö voi itse valita sekä Tennarissa että Pusulassa jatkossa rokotustilanteessa, haluaako tulla rokotetuksi AstraZenecan vai Pfizer-Biontechin rokotteella. Tämä koskee myös aikaisemmin varattuja aikoja ja on Lohjalla voimassa jo 26.4. alkaen. Valinnasta ei tarvitse olla etukäteen yhteydessä rokotusajanvaraukseen.

Tehosterokotteet niille, jotka saivat ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotteen

Ne 65 – 69 -vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat ensisijaisesti myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta. Lohjalla 65–69-vuotiaasta väestöstä 76,7 % on tällä hetkellä saanut ensimmäisen koronarokotuksen.
Alle 65-vuotiaille annetaan toisena annoksena Pzizer-Biontechin rokotetta. Ensimmäisen rokotteen Modernaa tai Pfizer-Biontechin rokotetta saaneet, kuten yli 70- vuotiaat, tehostetaan samalla rokotteella.

Lisätietoa THL:n linjauksesta: https://thl.fi/fi/-/mrna-koronarokotteita-voidaan-antaa-toukokuusta-lahtien-kaikille-rokotettaville-ikaryhmille-astrazenecan-rokotteen-ikaraja-pysyy-ennallaan

Muu paikkakuntalaisten tehosterokotukset
Tehosterokotusaikaa ei ole mahdollista siirtää esimerkiksi mökkipaikkakunnan rokotuspisteeseen. Tehosterokoteannos annetaan samalla paikkakunnalla, jossa ensimmäinen rokoteannos on annettu. Tehosterokoteannokset varataan ensimmäisen rokoteannoksen ajankohdan perusteella, eikä näin ollen ole mahdollisuutta varata ylimääräisiä tehosterokoteannoksia.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This