Rajoitusten purkamisen vaikutuksia kaupungin palveluihin

Lohjanjärven järvimaisema auringonlaskussa

Koonti rajoitustoimenpiteiden purkamisen vaikutuksista kaupungin palveluihin. Tarkempaa tietoa löytyy palveluiden omilta sivuilta ja tiedotteista.

Suomen hallitus on 4.5. linjannut rajoitustoimenpiteiden purkamisesta. Alla lyhyt koonti tämän vaikutuksista kaupungin palveluihin. Tarkempaa tietoa löytyy palveluiden omilta sivuilta ja tiedotteista.

Kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelu avataan 1.6.2020 ja on kesällä 2020 avoinna seuraavasti:

1.-18.6.2020 ma-to klo 8-16, pe 8-15
18.6.2020 juhannuksen aatonaattona klo 8-15
19.6.2020 juhannusaattona suljettu
22.6.-17.7.2020 klo 9-15
20.-31.7.2020 suljettu

 

Varhaiskasvatus

Lapsen voi tuoda päiväkotiin riippumatta alasta, jolla vanhemmat työskentelevät. Poikkeusolojen aikana kiinni olleita varhaiskasvatusryhmiä avataan kysynnän mukaan. Huoltajia muistutetaan ilmoittamaan mahdollisista kesäajan päivähoitotarpeista mahdollisimman pian tilanteen selkiydyttyä.

Koulut ja oppilaitokset

Perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen 14.5.2020 alkaen. Kouluilla noudatetaan normaaliajan lukujärjestyksiä ja aikatauluja. Opetusjärjestelyt ja niihin liittyvät hygienia- ja suojaustoimenpiteet huomioidaan koulujen toimintaa suunniteltaessa. Kouluilta ei ole enää kevään aikana ylijäämäruuan myyntiä. Koulujen toimintaan liittyen huoltajia tiedotetaan Wilma-järjestelmän kautta.

Lukioissa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.

Työ- ja päivätoiminta

Kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset avautuvat 1.6.2020 jälkeen.

Ikääntyneiden päivätoiminta ja kylvetyspalvelu palvelukeskuksessa on toistaiseksi suljettuna. Alustavasti toiminnan arvioidaan käynnistyvän elokuun alusta lukien.

Terveyspalvelut

Avaamme kiireetöntä asiointia harkinnan mukaan terveysasemilla, suun terveydenhuollossa ja neuvoloissa riippuen Uudenmaan epidemia-tilanteesta.

Rajoitusten vähenemisen myötä olemme lisäämässä myös kiireettömiä vastaanottoja.
Riskiryhmiin kuuluvien vastaanotolle saapumisen tarve arvioidaan yksilöllisesti ja pyrimme edelleen hoitamaan riskiryhmäläisten ei-kiireelliset terveyshuolet esim. puhelimitse. Myös riskiryhmäläisille varataan vastaanottoaikoja, jos oireen selvittely sitä vaatii.
  • Keskustan terveysasema p. 019 3692319 tai
  • Pusulan terveysasema p.019 369 2300 (Pusulan, Sammatin ja Karjalohjan alueen asukkaat)

Molemmissa numeroissa on takaisinsoitto.

Neuvolat

Neuvolat toimivat supistetulla toiminnalla tällä tietoa toukokuun loppuun saakka. Tilannetta jatkon osalta arvioidaan epidemiatilanteen mukaan. Supistetun toiminnan aikana hoidetaan raskaana olevat ja lapset puolentoista vuoden ikään saakka. Leikki-ikäisten tarkastukset siirtyvät myöhemmin tehtäväksi. Neuvolalääkäri toteutuu alle vuoden ikäisten lasten osalta, puolitoistavuotiaat tulevat terveydenhoitajan vastaanotolle rokotusten takia. Nelivuotiaiden lasten lääkäritarkastukset siirtyvät myöhemmin tehtäväksi. Avoneuvolatoiminta on suljettu. Kasvukontrollit ja rokotukset hoidetaan ajanvarauksella. Olethan tarvittaessa yhteydessä keskitettyyn puhelinnumeroon p 044 374 2603.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus palvelee ma-pe klo 8-15, puhelin 019 369 2211.

  • Kiireellistä hammashoitoa vaativat potilaat hoidetaan edelleen. Lohjan kaupungin suun päivystykselliseen hoitoon saa tulla vain täysin terveenä. Potilaat, joilla on hengitystieinfektio ja päivystyksellinen suun vaiva, hoidetaan erikoissairaanhoidossa Helsingissä.

Kaikissa tapauksissa yhteyttä tulee ottaa hammashoidon keskitettyyn ajanvaraukseen. Suun terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus palvelee ma-pe klo 8-15, p. 019 369 2211. Lisätietoja ajanvarauksesta: https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/suun-terveydenhuolto/ajanvaraus-ja-neuvonta/

Kirjastot

Lohjan kirjastot ovat edelleen suljettuina eikä kirjastoauto liikennöi. Sulku koskee myös omatoimikirjastoja. Kirjastoissa odotetaan aluehallintoviraston ohjeita ja kuntien linjauksia uloslainauksen mahdollistamisesta lähiaikoina ja kirjastojen hallitusta avaamisesta 1.6. alkaen. Aineiston varaaminen on nyt mahdollista verkkokirjaston kautta. Seuraa kuntakohtaista tiedotusta osoitteessa lukki.finna.fi sekä kirjastojen Facebook-sivuilla.

Lohjan Liikuntakeskus Oy

Lohjan Liikuntakeskuksen hallinnoimat ulkoliikuntapaikat avataan 14.5.2020 alkaen. Uimahalli, kuntosalit, Tennari, Järnefeltin, Perttilän ja Harjun koulun liikuntasalit avataan asteittain ja hallitusti 1.6.2020 alkaen.

Museo ja Tytyrin elämyskaivos

Museo ja Tytyrin elämyskaivos aukeavat näillä näkymin 1.6. Asiasta tiedotetaan tarkemmin molempien omilla sivuilla ja some-kanavissa.

Vierailut ja kokoontumiset

Julkiset kokoontumiset rajoitetaan 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen toistaiseksi. Rajoitus koskee julkisten toimijoiden lisäksi myös yksityisiä ja kolmannen sektorin sekä uskonnollisten yhteisöjen toimintaa. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä.

Rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat voimassa toistaiseksi ja asiaa tarkastellaan seuraavan kerran kesäkuun loppuun mennessä. Hoivayksiköissä etsitään uusia vierailuja korvaavia käytäntöjä turvallisten sosiaalisten kontaktien mahdollistamiseksi, niiden osalta kannattaa olla yhteydessä suoraan oman läheisen hoivayksikköön.

Työskentely

Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi niissä tehtävissä, joissa työtehtävät sen mahdollistavat. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.

Share This