Terveysturvallisuusohjeisiin muutoksia varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa

Yleinen kasvomaskisuositus päättyy syysloman jälkeen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoivat 12. lokakuuta 2021 uudet terveysturvallisuussuositukset varhaiskasvatusta, kouluja, oppilaitoksia ja korkeakouluja koskien. Koronaviruksen tartuntariski kyseisissä tiloissa ja niiden toiminnoissa on THL:n seurannassa ollut pieni, ja sen vuoksi kasvomaskin käytöstä ei enää ole tarvetta antaa yleistä suositusta.

Yleinen kasvomaskin käyttö suositus poistetaan Lohjan varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten tiloissa syyslomaviikon jälkeen eli 25. lokakuuta 2021 alkaen. Samalla poistuu myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten henkilökuntaa koskeva maskin käyttövelvoite.

Kasvomaskin käyttö kaikille rokottamattomille ja tietyissä erityistilanteissa edelleen suositeltavaa

Yleisen maskisuosituksen päättymisestä huolimatta maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko Uudenmaan alueelle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa.

Maskia on tärkeää käyttää julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Lisäksi kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Maskeja on edelleen saatavilla kouluilla ja oppilaitoksissa sekä varhaiskasvatuksessa maksutta.

Toiminnassa pyritään edelleen noudattamaan hygieniaohjeita kuten säännöllistä käsien pesua.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This