Tartuntariski Venäjällä matkanneilla todellinen – hakeudu testiin

HUS painottaa Venäjältä palanneille koronavirustestiin hakeutumisen tärkeyttä 72 tunnin kuluttua Suomeen paluusta. Sosiaalisten kontaktien välttäminen maahan paluun jälkeen on tärkeää testituloksen saamiseen saakka.

THL muistutti tiedotteessaan koronavirustestiin hakeutumisesta 72 tunnin kuluttua Suomeen paluun jälkeen. 

Koronavirustilanne Venäjällä on huolestuttava ja tartunnan riski siellä matkustaneilla on todellinen. Erityisen huolestuttavaa on, että Venäjällä epidemian huonontumisen on aiheuttanut herkästi leviävä deltavariantti. ”Eilen ja tänään Vaalimaalla otetuista rajanäytteistä on todettu jo 34 koronavirustartuntaa HUSin alueen asukkailla. Tämä on huomattava määrä suhteutettuna aiempien päivien tartuntalukuihin”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen HUSista.

”Testiin hakeutuminen 72 tunnin kuluttua on tärkeää, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistua mahdollisimman nopeasti. On riski, että tartunnat leviävät juhannuksen aikaan, jos ihmiset kokoontuvat eivätkä tiedä tartunnastaan. Jopa puolet tartunnoista on oireettomia. Tämän vuoksi sosiaalisten kontaktien välttäminen on tärkeää testituloksen saamiseen saakka”, sanoo Ruotsalainen.

Ajan koronavirustestiin voi varata osoitteesta koronabotti.hus.fi

Katso tarkemmat ohjeet matkustamiseen ja testaukseen liittyen THL:n sivuilta.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This