Muutoksia syksyn 2024 ruokalistoihin kouluissa

Syksyn 2024 ruokalistoihin on tehty muutoksia helmikuussa toteutetun koulujen asiakastyytyväisyyskyselyn pohjalta.

Listoille tuodaan takaisin mm. pyttipannu, lasagnette, perus jauhelihakastike pastalla sekä nugetit. Lisäksi toiveruokapäivän valintalistoille on lisätty kebab. Myös juustoinen porkkanasosekeitto nostetaan listoille jatkuvaan kiertoon.

Listoille on lisätty myös tuoretta leipää siten, että sitä on tarjolla kaksi kertaa viikossa. Lisäksi listoilta poistetaan yksi puuropäivä.

Toiveista huolimatta kalan tarjonnan määrää ei voida vähentää, sillä kouluruokasuositusten mukaisesti kalaa tulee tarjota kerran viikossa. Paljon toivottua makkaraa on myös listoilla jo maksimimäärä.

Jälkiruoan tarjoilua jatketaan samalla tavalla kuin tälläkin hetkellä, eli neljä kertaa lukuvuodessa listoilla jälkiruokakouluilla. Jälkiruoka on pääsääntöisesti marjarahkaa tai – kiisseliä.

Kasvisruoan suosiota pyritään jatkuvasti nostamaan, sillä myös ruokasuosituksissa kasvisruoan tarjonta lisääntyy koko ajan. Tarjoamme edelleen kerran viikossa kaikille kasvisruoan, ja kouluilla kasvisruokaa on muulloin tarjolla aina toisena vaihtoehtona. Lisäksi kokeilemme erilaisia reseptejä ja tuotteita aktiivisesti.

Tutustu Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokasuositukseen.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This