Ändringar i höstens menyer 2024 i skolorna

Det har gjorts ändringar i höstens menyer 2024 utifrån en enkät om kundtillfredsställelse som gjordes i februari.

Bland annat pyttipanna, lasagnette, den vanliga köttfärssåsen med pasta och nuggets kommer åter att finnas i menyerna. Dessutom har vi lagt till kebab i önskematdagens meny. Också morotspurésoppa med ost ställs i menyerna för ständig cirkulation.

I menyerna har vi också lagt till bröd så att det serveras två gånger om veckan. Dessutom tas en grötdag bort från menyerna.

Trots önskemålen kan vi inte minska på servering av fisk, eftersom fisk enligt rekommendationerna för skolmat ska serveras en gång om veckan. Den mycket efterlängtade korven har redan nu uppnått maximimängden i menyerna.

Servering av efterrätt på skolorna fortsätter på samma sätt som nu, det vill säga fyra gånger om läsåret. Efterrätt är i huvudsak bärkvarg eller -kräm.

Vi strävar ständigt efter att öka populariteten av vegetarisk mat, eftersom utbudet av vegetarisk mat ökar också i rekommendationerna för skolmat. En gång om veckan serverar vi fortsatt vegetarisk mat åt alla, och på skolorna finns vid andra tider alltid vegetarisk mat som annat alternativ. Dessutom prövar vi aktivt på olika slags recept och produkter.

Läs statens näringsdelegationens skolmatsrekommendationer (på finska).

Relaterade nyheter:

Share This