Millainen on hiilineutraali Lohjan kaupunkikeskusta vuonna 2050?

Monkolan aulassa ja kaupungin sivuilla voi nyt tutustua yliopisto-opiskelijoiden visioihin siitä, millainen voisi olla hiilineutraali, kestävä ja houkutteleva Lohjan keskusta vuonna 2050 ja miten tähän voitaisiin päästä seuraavien 30 vuoden aikana.


Autoton keskusta, sähköisiä vesitakseja, kuskiton kutsuliikenne, junayhteyksiä, pyöräteiden ja logististen minikanavien verkosto, hotelli ja sieniviljelmä Tytyrin kaivoksessa, puurakentamista, kaupunkiviljelyä, omavaraisuutta, koko kaupungin yhteisiä juhlaillallisia ja vähähiilisiä kaupunkifestivaaleja… Voisiko joku opiskelijoiden yllättävistä visioista toteutua tulevaisuudessa?

Kevätlukukaudella 2020 Aalto-yliopiston Urban Transitions and Futures -kurssin opiskelijoiden tehtävänä oli visioida Lohjan keskusta-alueen vähähiilistä ja kestävää tulevaisuutta.

Opiskelijaryhmät laativat kurssitöinään yhteensä viisi Hiilineutraali Lohja 2050 -visioposteria, jotka ovat nyt esillä kaupungintalo Monkolan aulassa. Postereihin voi tutustua myös verkossa:

  1. Hours of Lohja (Alejandro Arce, Allan Delesantro, Huixu Li, Johannes Mesimäki & Lassi Tahtinen)
  2. The Post Carbon Lohja Game (Asta Hiippala, Ekku Keurulainen, Kaie Kuldkepp & Emile Rebours)
  3. Dig Towards the Future (Kamilla Kreice, Sirpa Ojansuu, Noah Peysson, Rinna Saramäki & Aliaksei Zanouski)
  4. The Lake City Rediscovering Kinship of People and Nature (Anna Hakala, Zhihao Li, Stanisław MacLeod, Pettiina Niiranen & Mathew Page)
  5. The Zero Emission Mobile Community (Jessica Nielsen, Victoria Haubenwaller, Jure Pucnik, Emma Piela & Simen Willem Vrancken)

Opiskelijoiden laatimat visiot ja tiekartat perustuvat tutustumispäivään Lohjalla, opiskelijoiden maaliskuussa lohjalaisille järjestämään työpajaan sekä asiantuntijaluentojen ja tutkimuskirjallisuuden kerryttämään ymmärrykseen kestävyysmurroksista kaupungeissa.

Kurssi on osa Aalto-ylipiston ja Helsingin yliopiston yhteistä Urban Studies and Planning -ohjelmaa. Lohjan kaupungin kurssiyhteistyö Aallon kanssa alkoi osana Suomen ympäristökeskuksen Kestävä kaupunki -hanketta. Yhteistyö jatkuu syyslukukaudella 2020 Sustainability Transitions and Futures -kurssilla.

Lisätietoa

Urban Transitions and Futures -kurssi
İdil Gaziulusoy, Assistant Professor of Sustainable Design, idil.gaziulusoy@aalto.fi

Lohjan kaupungin kurssiyhteistyö Aalto-yliopiston kanssa
Jenna Kotilehto, projektityöntekijä, jenna.kotilehto@lohja.fi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This