Lohja mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.-14.6.2023

Kuvassa kampanjan keulakuvat, tutut toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen.

Kerätään yhdessä roskat pois luonnosta! Lohjan kaupunki on mukana Ylen organisoimassa valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.-14.6.2023.

Luontoon päätyvät roskat ovat paitsi ikävän näköisiä, myös haitallisia ja jopa vaarallisia eläimistölle, kasveille ja maaperälle.

Lohjan kaupunki on mukana Ylen organisoimassa valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa, joka alkaa 13.4. ja päättyy 14.6.2023. Kampanjan tavoitteena on saada mahdollisimman paljon suomalaisia mukaan keräämään miljoona pussillista roskia luonnosta. Kampanjaan on ilmoittautunut mukaan jopa 147 kuntaa, kaupunkia tai organisaatiota, sekä Yleltä tuttuja kasvoja, kuten Inka Henelius, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Anniina Valtonen.

Kampanja käynnistyy 13.4. aloituslähetyksellä, joka esitetään Yle 1:llä klo 20 ja huipentuu kesäkuussa Ylen juhlalähetykseen, jossa paljastetaan kerättyjen roskapussien kokonaismäärä.

Miten voin osallistua?

Lohjalla kerättyjen roskapussien määrä merkitään verkkolaskuriin Lohjan kohdalle, josta ne kirjautuvat reaaliaikaisesti laskuriin. Kisassa ei ainoastaan pidetä huolta oman kaupungin luonnosta, vaan kilpaillaan samalla muita osallistujia vastaan! Voitte myös haastaa esim. naapurin, toisen urheiluseuran, rinnakkaisluokan, tai kilpailijayrityksen leikkimieliseen roskienkeruukilpailuun; kuka kerää eniten roskia luonnosta?

Lähde kanssamme mukaan pitämään luonto siistinä ja keräämään roskia lähiympäristöstä! Lohjan perinteiset roskatalkoot 4.5.2023 ovat tänä vuonna myös mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa.

Kerää siis roskia pusseihin (hyvästä käsihygieniasta huolehtien!) ja muista kirjata kerättyjen pussien määrä verkkolaskuriin. Jos jaat tietoa kampanjasta tai osallistumisestasi siihen sosiaalisessa mediassa, voit käyttää #MiljoonaRoskapussia -tunnistetta.

Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta: yle.fi/miljoonaroskapussia tai katso aiheeseen liittyviä videoita Areenasta: https://areena.yle.fi/1-64171412

Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Lisätiedot:

Susanna Komulainen, susanna.komulainen@lohja.fi (Lohjan perinteiset roskatalkoot)

Meeri Hartonen, meeri.hartonen@lohja.fi (Miljoona roskapussia -kampanja)

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This