Mäntynummen yhtenäiskoulun luokat 1 – 6 siirtyvät etäopetukseen syyslukukauden loppuun

Mäntynummen yhtenäiskoulussa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle useammalla luokka-asteella. Myös Muijalan koulun oppilaat siirtyvät etäopetukseen syyslukauden loppuun saakka. Asiasta on ilmoitettu oppilaiden huoltajille.

Koululla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Altistuneet henkilöt on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Omikronin osuus kaikista koronatartunnoista on kasvanut, joten huolimatta täydestä rokotussuojasta, asetetaan kaikki Mäntynummen yhtenäiskoulussa altistuneet karanteeniin.

Koulun muun toiminnan ja opetusjärjestelyjen sujuvuuden varmistamiseksi kaikki Mäntynummen yhtenäiskoulun 1 – 6 luokat siirtyvät etäopetukseen 20.12. lähtien syyslukukauden loppuun saakka.

”Päivitys klo 19.38 // Myös Muijalan koulun oppilaat siirtyvät etäopetukseen syyslukauden loppuun saakka. Asiasta on ilmoitettu koulun oppilaiden vanhemmille.


Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita.  Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, varaa aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Tarvittaessa ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 019 3692319, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi. Koronaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä myös koronaneuvonta@lohja.fi

Etäopetukseen siirtyvien perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet Wilman kautta.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This