Maksuttoman puutiaisaivokuumerokotuksen alue laajenee Lohjalla 1.3.2022

Maksuttoman rokotuksen piiriin tulee n. 6 500 lohjalaista aikaisempien n. 6 800 lisäksi.

THL määrittelee ne riskialueet Suomessa, joilla annetaan väestölle maksuttomia puutiaisaivokuumerokotteita. Alueen määrittelyn perusteena on usean aikaisemman vuoden aikana tapahtuneet puutiaisaivokuumetartunnat.

THL määritteli vuonna 2019 osan Lohjanjärven ranta-alueesta puutiaisaivokuumeen (TBE) riskialueeksi. Rokotukset aloitettiin keväällä 2019 ja niillä on ollut hyvä teho. Aluetta laajennettiin keväällä 2020 uuteen osaan Lohjanjärven saaristoa ja ranta-aluetta.

THL on päättänyt edelleen laajentaa riskialuetta Lohjalla 1.3.2022 alkaen. Maksuttoman rokotuksen piiriin tulee n. 6 500 lohjalaista aikaisempien n. 6 800 lisäksi.

Jatkossa alueeseen kuuluvat kokonaisuudessaan Lohjan alueelta postinumeroalueet
08200 (Ojamo),
08450 (Lylyinen / Hormajärvi),
08700 (Vohloinen / Virkkala) ja
08800 (Kirkniemi).

Maksuttoman kolmen rokotteen perusrokotesarjan saa, jos henkilö asuu tai hänellä on vakituinen vapaa-ajan kesäasunto THL:n määrittämällä riskialueella ja hän on täyttänyt kolme vuotta. Tehosterokotukset ovat omakustanteisia, myös siinä tapauksessa, että olisi aikaisemmin hankkinut perusrokotesarjansa omakustanteisesti.
Rokotukset järjestetään ajanvarauksella Sporttikeskus Tennarissa (Rantapuisto 45).

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta https://sote.easiointi.fi/fi/web/luvn-te/ toissijaisesti https://pro.klinik.fi/contact/lohja tai puhelimitse p. 029 151 2990, valitse kiireetön asia. Numerossa on takaisinsoitto.

Riskialueiden ulkopuolella asuvat saavat reseptin rokotetta varten omalta terveysasemaltaan ja samalla voidaan tehdä ajanvaraus rokotukseen. Yhden rokotteen hinta apteekissa on n. 35 euroa. Rokottamiskäynti on terveyskeskuksessa maksuton. THL suosittaa jatkossa TBE-rokotetta kaikille koko Lohjan alueella pidempiaikaisesti oleskeleville.

Rokotteena on Encepur lapset -rokote 3–11-vuotiaille lapsille ja Encepur -rokote 12 vuotta täyttäneille. Perusrokotussarjan toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 9–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Lisätietoja: TBE-rokote eli ”punkkirokote” – THL


kuva: THL

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This