Lohjan väkiluku kasvusuunnassa myös vuonna 2021 

Lohjan vuotta 2021 kirkasti erinomaisesti onnistuneiden Asuntomessujen lisäksi myös aiempaa positiivisempi väestökehitys.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kuntien välistä muuttovoittoa kertyi Lohjalle 127 henkeä.

-Väestönkasvua mahdollistavia tekijöitä ovat Lohjalla olleet kaupungin aktiivinen ja määrätietoinen panostaminen kysynnän mukaisten pientalo- ja kerrostalotonttien tuotantoon sekä oikea-aikainen kunnallistekniikan infran toteuttaminen eri alueille, Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo arvelee.

Lisäksi viime vuonna tuli nettomaahanmuuttoa 104 henkilöä. Ottaen kokonaisuudessa huomioon syntyvyyden ja kuolleisuuden, kasvoi Lohjan kaupungin asukasluku väestön ennakkotietojen mukaan 109 henkilöllä.

– Hienot Asuntomessut Lohjan Hiidensalmessa toivat Lohjalle ansaittua tunnettuutta viihtyisänä järvikaupunkina, jossa on hyvä asua ja yrittää. Jatkamme Lohjan määrätietoista kehittämistä ja markkinointia edelleen ja pyrimme vielä parempaan tulokseen vuodelle 2022, lupaa Puistosalo. – Tulemme vastaamaan kasvaneeseen tonttikysyntään sekä houkuttelemaan uusien asukkaiden lisäksi myös yrityksiä, joille kaupunki tarjoaa hyvän sijainnin elinvoimaisessa ympäristössä.

Lisätietoja Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo, pekka.puistosalo@lohja.fi, puh. + 358 44 3743440

Share This