Lohjan uimarantojen uimavesien laatu kesällä 2023

Lapsi juoksee Aurlahdessa

Lohjan uimakausi on alkamassa. Haluamme kiinnittää huomionne Lohjan uimarantojen uimaveden laatuun, joka on heikentynyt Aurlahden ja Moision uimarannoilla.

Moision uimarannalla uimakielto

Aurlahden ja Moision uimarantojen uimavesi luokiteltiin huonoksi vuoden 2022 uimakauden jälkeen. Luokitus perustuu neljän edellisen uimakauden näytemäärän tuloksiin. Kesän 2023 aikana Moision uimarannalla uiminen on kielletty, koska uimarannan luokitus on ollut viitenä vuotena peräkkäin huono.

Aurlahden uimarannalla suositellaan välttämään uimista runsaiden sateiden yhteydessä parin päivän ajan. Runsaat sateet tarkoittavat, että vuorokauden aikana sataa vähintään 4-5 millimetriä. Sademääriä kannattaa seurata Ilmatieteenlaitoksen Lohjan Porlan havaintoaseman tiedoista.

Aurlahden ja Moision rantojen uimavesistä on todettu viime vuosina yksittäisiä kohonneita suolistoperäisiä bakteerimääriä. Syyksi epäillään rankkasateiden aiheuttamaa kuormitusta. Uimaveteen vaikuttavia tekijöitä pyritään selvittämään Lohjanjärvestä ja sen valuma-alueelta otettavilla vesistönäytteillä.

Lohjalla on 15 uimarantaa, joiden vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Uimavesituloksista ja mahdollisista tutkimuksissa todetuista poikkeamista tiedotetaan erikseen uimarannan ilmoitustaululla ja Lohja.fi-sivuilla.

Tietoa Lohjan kaupungin uimarannoista ja uimavesistä löytyy Lohja.fi-sivuilta, https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/asuinymparisto/uimarannat/.

Kiitämme ymmärryksestänne. Teemme parhaamme tarjotaksemme turvalliset ja miellyttävät uimakokemukset Lohjalla.

Lisätietoja:
Lohjan ympäristöterveyspalvelut, puh. 044 042 1132
Lohjan kaupunki, Puistot ja viheralueet, puh. 0500 472 630

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This