Lohja mukana Energiansäästöviikon Astetta alemmas-kampanjassa

Lohjan kaupunki kannustaa kaikkia mukaan energiansäästötalkoisiin!

Lisää vaatetusta ja alenna lämmitystä

10.10.2022-16.10.2022 vietetään valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Energiansäästölle on alkavalla lämmityskaudella enemmän tarvetta kuin koskaan aiemmin. Hupenevat luonnonvarat, ilmastovaikutukset sekä maailmantilanteesta johtuvat energian saatavuus- ja hintaongelmat koskettavat meitä kaikkia.

Lohjan kaupunki ottaa osaa energiansäästötalkoisiin lukuisin keinoin, esim. lisäämällä pattereihin älytermostaatteja, käynnistämällä kouluissa ja päiväkodeissa 50/50 energiansäästökampanjan, asentamalla ja vaihtamalla lamppuja led-valoihin. Kaupunki laatii myös tilojen käyttäjille ohjeita energiatehokkaampaan tilojen käyttöön. Lohjan Liikuntakeskus on lisäksi mukana Energiansäästöviikossa Säästä energiaa – saa energiaa -teemalla: liikuntapaikat kutsuvat lohjalaiset liikkumaan ja hyödyntämään samalla Neidonkeitaan ja Haikarin saunoja, jolloin omaa saunaa ei tarvitse lämmittää.

Vaikka energiakriisi mietityttää, pidetään kuitenkin päät kylmänä: pienillä arjen valinnoilla voimme jokainen säästää energiaa ja taata yhdessä energian riittävyys. Kansallisen Energiansäästöviikon ja samlla käynnistyvän Astetta alemmas-kampanjan kunniaksi olemme koonneet Lohjan kaupungin sosiaalisen median kanaviin käytännöllisiä vinkkejä energian säästämiseen. Voit aloittaa energiansäästön seuraavista helpoista keinoista:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku ja saunahetki
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

Lisää tietoa ja energiansäästövinkkejä löydät Astetta alemmas -kampanjan sivuilta: https://www.astettaalemmas.fi/

Motiva tarjoaa maksutonta energianeuvontaa kuluttajille: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/kuluttajien_energianeuvonta

Myös taloyhtiöille on tarjolla käytännöllisiä energiansäästövinkkejä: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/taloyhtiot_-_yhdessa_energiatehokkaasti/vinkkeja_taloyhtioille_energiansaastoon

 

Astetta alemmas -kampanjan esittely

Share This