Lohjan kaupunki ja seurakunta mukana Earth Hour -tapahtumassa lauantaina

Joku pitelee käsissään palavaa kynttilää. Kuva Laura Karlin / WWF.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa näytämme valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta lauantaina 26.3. klo 20:30–21:30.


Lohjan kaupungin ja Lohjan seurakunnan osallistuminen maailman suurimpaan ympäristötapahtumaan, WWF:n Earth Houriin näkyy Lohjan keskustassa tulevana lauantaina. Seurakunta sammuttaa ulkovalaistuksen Pyhän Laurin kirkon, hautausmaan ja seurakuntakeskuksen yhteydessä. Kaupunki sammuttaa ulkovalaistuksen kaupungintalo Monkolan, pääkirjaston ja Laurentius-talon ympäristössä. Lisäksi valot sammuvat Oinolassa Nummen yhtenäiskoulun alueella.

– Lohjan seurakunta toteuttaa kunnianhimoisesti kokonaiskirkon ilmasto-ohjelmaa. Toimimme konkreettisesti hiilijalanjäljen vähentämiseksi, ja olemme mielellämme mukana myös Earth Hour -tapahtumassa, kertoo Lohjan seurakunnan hallintojohtaja Tarja Virtanen.

Lohjan kaupungilla on pitkät perinteet tapahtumaan osallistumisesta.

– Haluamme Hinku-kaupunkina olla mukana ja ilmaista sitoutumisemme ilmastonmuutoksen hillintään ja lohjalaisille tärkeän luonnon suojeluun. Samalla kannustamme kaupunkilaisia arjen ympäristötekoihin esimerkiksi ruoan, liikenteen ja energiansäästön osalta, toteaa vs. ympäristöpäällikkö Auli Kokkonen.

Arkisten muutosten vaikutukset kertautuvat joukossa

Lohjan kaupunki kannustaa lohjalaisia kokeilemaan pieniäkin muutoksia arjessa. Sillä miten syömme, liikumme ja kulutamme, on suuri vaikutus ympäristölle. Earth Hour on oiva tilaisuus pohtia omia valintoja ja päättää toimia jatkossa kestävämmin.

Suomen WWF kerää Earth Hourin osallistujilta lupauksia maapallolle. Jokainen lupaus, valomerkki ja viesti ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseksi on tärkeä: niillä luodaan joukkovoimaa vaikuttaa esimerkiksi eduskunnassa parhaillaan käsiteltävän ilmastolain hyväksymiseen.

Lisätietoa

  • Tutustu arkisiin ympäristötekoihin ja tee lupaus maapallolle, WWF Suomi
  • Lohjan seurakunnan osallistuminen Earth Hour -tapahtumaan ja kirkon ilmasto-ohjelma: Tarja Virtanen, hallintojohtaja, tarja.virtanen@evl.fi, p. 044 720 2371
  • Lohjan kaupungin osallistuminen Earth Hour -tapahtumaan ja Hinku-hanke: Jenna Kotilehto, projektivastaava, jenna.kotilehto@lohja.fi, 044 369 4488

Kuva: Laura Karlin / WWF

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This