Lohjan kaupunginjohtaja vaihtuu

Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula ilmoitti 25.10. jättävänsä kaupunginjohtajan tehtävät vuodenvaihteeseen mennessä ja siirtyvänsä uusiin tehtäviin Keskon Etelä-Suomen aluejohtajaksi.

Mika Sivula
Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula

– Ei ole helppoa lähteä niin hienosta tehtävästä kuin Lohjan kaupunginjohtajan tehtävä on. Olen saanut tehdä erityisen merkityksellistä työtä aivan loistavien työkavereiden kanssa. Kun kuitenkin sain hiljattain hyvin mielenkiintoisen yhteydenoton yksityisen sektorin tehtävään liittyen, päätin katsoa mihin se johtaa, Sivula kommentoi.

Mika Sivula aloitti Lohjan kaupunginjohtajana elokuussa 2015 työskenneltyään aikaisemmin Pielaveden kunnanjohtajana. – Olen saanut tehdä töitä tässä hienossa tehtävässä upeassa kaupungissa yli kuusi vuotta. Sinä aikana on tapahtunut paljon kehitystä, josta olen ylpeä. Kaupunki on ryhtynyt kirkastamaan imagoaan järvikaupunkina ja viime kesän Asuntomessut Hiidensalmessa tarjosivat tähän erinomaisen näyteikkunan. Vaikeampien vuosien jälkeen väestökehitys- ja vetovoimamittarit ovat kääntyneet hyvään suuntaan. Kaupunki rakentuu kovaa vauhtia. Kuntatalouden vaikeiden vuosien 2018 ja 2019 jälkeen talouden tilanne on tasapainottumassa.

Lohjan kaupunginhallitus on jo käynnistänyt uuden kaupunginjohtajan valintaprosessin nimittämällä työryhmän sitä valmistelemaan. Samalla kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että väliaikaisesti kaupunginjohtajan tehtäviä hoitaisi tekninen johtaja Pasi Perämäki. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta kokouksessaan 10.11.2021.

Mika Sivulan mielestä kaupunki on taitekohdassa, jossa on luonteva vaihe siirtää viestikapula eteenpäin seuraavalle kaupunginjohtajalle. – Lohjalla on koronapandemian jälkeisessä maailmassa entistä paremmat mahdollisuudet vahvistaa hyvälle uralle kääntynyttä vetovoimaansa. Valmistelut soteuudistuksen toteuttamiseksi ovat täydessä vauhdissa, ja uudistus tulee muuttamaan kuntaorganisaatioita ennennäkemättömällä tavalla. Muutoksen jälkeen kaupunki voi keskittyä entistä vahvemmin vetovoimaan, elinkeinopolitiikkaan, koulutukseen ja kasvatukseen sekä kulttuuriin. Seuraajani ehtii osallistumaan ja vaikuttamaan tulevaan strategiaan ja soten jälkeisen organisaation suunnitteluun ja toteuttamaan ne, kertoo Sivula.

Vuosiaan kaupunginjohtajan tehtävässä Sivula muistelee lämmöllä ja haikeudella. – Työ Lohjan kaupunginjohtajana on todella hieno, arvokas ja monipuolinen, vaikkakaan ei helppo tehtävä. Se on tuonut eteen aivan käsittämättömän laajan kirjon erilaisia asioita. Olen saanut tehdä töitä lohjalaisten ihmisten, yritysten, yhdistysten ja kaikenlaisten muiden tahojen kanssa ja hämmästynyt yhä uudelleen siitä, miten upeita asioita kaupunkiimme mahtuu. Erityisen ylpeä olen kaupungin omista työntekijöistä ja heidän osaamisestaan. On ollut ilo tehdä töitä siinä joukossa. Uskon, että Lohjalla on hieno tulevaisuus ja toivon, että se saa mahdollisimman hyvän kaupunginjohtajan.

Lohjan kaupunginjohtajan virka tulee auki alustavien suunnitelmien mukaan vuodenvaihteen jälkeen ja kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan viimeistään huhtikuun kokouksessa.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This