Lohjan kaupungin tukitoimet lohjalaisille yrityksille ja yhdistyksille korona-tilanteeseen liittyen

Koronaviruksella on huomattavia taloudellisia vaikutuksia Lohjan alueen elinkeinoelämälle ja kolmannen sektorin toimijoille. Lohjan kaupunki tukee ja auttaa kaikin mahdollisin laillisin ja toiminnallisesti helposti käytettävissä olevin keinoin paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä. Lohjan kaupungin johtoryhmä on päättänyt kaupungin tukitoimista, jotka sisältävät helpotuksia mm. Maksuaikakäytänteisiin, tilavuokriin ja sopimusten muutoksiin.


Lohjan kaupungin laskut ja lisämaksuaika

Lohjan kaupunki myöntää kaikille niille yrityksille ja yhdistyksille, joille maksuajan pidentäminen on välttämätöntä, kolme kuukautta lisämaksuaikaa.


Lohjan kaupungin vuokratilat ja vuokravapautus

Ne yritykset ja yhdistykset, jotka toimivat Lohjan kaupungin vuokratiloissa ja ovat joutuneet sulkemaan toimintansa Suomen hallituksen 16.3.2020 poikkeusolojen asettamispäätöksen johdosta, voivat hakea vuokravapautta. Vuokravapautta voi hakea Suomen hallituksen päätöksen aikarajoissa.

Jos yritykselläsi tai yhdistykselläsi on tarvetta etätyötiloihin, saa Lohjan kaupungin yrityspalveluista tietoja tahoista, joilla on tyhjiä toimitiloja tarjolla.


Hankinnat ja sopimustoimittajat

Lohjan kaupunki pitää kiinni nykyisistä sopimuksista, kuitenkin soveltaen Force Majeure-tilannetta, jossa nykyisiä sopimustoimittajia voidaan siirtää sopimustoimittajien suostumuksella toisiin akuuttitehtäviin. Lohjan kaupunki tekee suora- ja pienhankintoja ensisijaisesti paikallisten yritysten palveluista ja tuotteista, jotka täydentävät kaupungin nykyistä palvelutasoa tai joiden osalta on ollut toimitusongelmia tai muita puutteita.


Ajankohtaista tietoa yrityksille

Lohjan kaupunki informoi alueen elinkeinoon liittyvistä ajankohtaisista asioista uutiskirjeillä sekä Lohjan kaupungin virallisia Facebook -sivuja hyödyntäen. Uutiskirjeen voi tilata osoitteesta www.lohjanyrityspalvelut.fi ja Facebook -sivut löytyvät osoitteesta Facebook.com/lohjankaupunki.

Visitlohja.fi –sivuilla on myös omat sivut ”Tue paikallista yrittäjää”, jonne voi ilmoittaa mahdollisista uusista tai tilanteeseen muokatuista palveluista, jotka hyödyttävät kotona olevia asukkaita. Tiedon voi lähettää osoitteeseen tourist@lohja.fi. Lohjan Matkailu auttaa myös paikallisia matkailuyrityksiä jakamalla tietoja matkailusektorin apukanavista.

Luovan sektorin yrittäjät voivat kysyä myös tietoja mahdollisista apukanavista Lohjan kaupungin kulttuuripalveluilta. Kyselyt voi lähettää osoitteeseen kalle.ryokas@lohja.fi.

Tilanteet muuttuvat todella nopeasti ja yrityksiä pyydetään soveltamaan liiketoimintansa valtion ohjeistuksien ja suosituksien mukaisesti. Apukanavia ja tietoja paikallisille yrityksille jakavat myös mm. Novago Yrityskehitys Oy ja Innocello sekä paikalliset yrittäjäyhdistykset.

Lohjan kaupunki kantaa omalta osaltaan huolta siitä, miten kaupungin elinkeinoelämä selviää koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Tilanne on kaikille vaikea ja huoli on yhteinen, mutta yhdessä huolta pitäen sekä ohjeita ja suosituksia noudattaen selviämme.

Jos yrityksesi tai yhdistyksesi tarvitsee Lohjan kaupungin laskulle lisämaksuaikaa, kaupungin vuokratilaan vuokravapautusta tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Lohjan kaupungin elinkeinopalveluihin, yrityspalvelupäällikkö Tapani Tapiola p.0447674923 tapani.tapiola@lohja.fi.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This