Lohjan kaupungin perinteiset roskatalkoot järjestetään 5.5.2022

Jätesäkkejä on haettavissa roskatalkoisiin ajalla 25.4.-5.5.2022 kaupungintalolta sekä taajamakeskuksista.

Kaupunkimme on valinnut tänä vuonna meidän lohjalaisten yhteiseksi roskien keruupäiväksi torstain 5.5.2022. Koronaviruksen vuoksi talkoot on jouduttu kahdelta viime vuodelta perumaan, mutta nyt yritämme talkoilla jälleen normaaliin tapaan.

Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme!

Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrityksiä. Lohjan ympäristönsuojelu toivoo, että myös yritykset innostuvat siivoamaan omia piha-alueitaan ja huolehtivat keräämänsä roskat omiin jäteastioihinsa tai omalla kustannuksellaan suoraan Rosk’n Rollin jäteasemille.

Lohjan kaupunki tarjoaa jätesäkit sekä niiden poiskuljetuksen

Talkooryhmät ja yksittäiset asukkaat saavat ajalla 25.4.- 5.5.2022 hakea jätesäkkejä kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksesta Karstuntie 4, asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma-to klo 8-16; pe ja aattopäivät klo 8-15). Lisäksi jätesäkkejä on noudettavissa Karjalohjan nuorisotalo Katulampusta osoitteesta Keskustie 46 ja kylätalo Kehrästä osoitteesta Keskustie 23 sekä Sammatin, Saukkolan ja Pusulan kirjastoista osoitteista Lönnrotintie 27, Kauppakuja 3 ja Marttilantie 3A kirjastojen aukioloaikoina. Otathan säkkejä mukaasi vain tarvitsemasi määrän ja huolehdit käsihygieniasta aina roskia kerätessäsi. Käytä käsineitä ja muista pestä kätesi roskien keräämisen jälkeen. Roskat kannattaa poimia mahdollisuuksien mukaan roskapihdeillä.

Kerätyt roskat jätetään erikseen sovittuun, sopivaan paikkaan, josta ne ovat helposti noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea ja tarvittaessa merkitä. Mahdolliset vaaralliset jätteet (ongelmajätteet) tulee pitää erillään muista jätteistä.
Jos et varsinaisena roskienkeruupäivänä torstaina ennätä roskia keräämään, voi sen tehdä viikolla muunakin päivänä ja vielä viikonlopun 6.- 8.5.2022 aikana. Kerättyjen roskien noudot suoritetaan pääsääntöisesti seuraavan viikon (vko 19) kuluessa.

Siisteys on meistä jokaisesta kiinni – innokkaita talkoolaisia tarvitaan!

Ilmoita Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluun Susanna Komulaiselle (susanna.komulainen@lohja.fi, puh. 044 374 0773) tai Minna Niinikivelle (minna.niinikivi@lohja.fi, puh. 044 369 4466) taikka asiakaspalvelukeskukseen (asiakaspalvelukeskus@lohja.fi, puh. 044 369 4300), mikä alue aiotaan siivota sekä mahdollisimman tarkasti kerättyjen jätesäkkien/roskien noutopaikka. Talkooryhmän yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero sekä ryhmän koko tulee myös ilmoittaa. Jokainen osallistuja on tärkeä ja yksikin roska pois luonnosta on askel parempaan. Ilmoitathan roskienkeräyksestäsi, jotta tiedämme, kuinka moni todella on mukana talkoilemassa.

Lohjan ympäristönsuojeluun voi ilmoittaa alueemme roskaantuneista kiinteistöistä
Suuremmista epäkohdista ympäristön siisteydessä voi edelleen ilmoittaa tavalliseen tapaan esimerkiksi osoitteeseen ymparistonsuojelu@lohja.fi tai palautekanavan kautta (www.lohja.fi etusivu > Anna palautetta > Ympäristö ja luonto).

Lue Lohjan ympäristösuojelun tiedote 2022 roskatalkoista.

Paavolan tammi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This