Lohjan Hiidensalmeen neljäs taideteos

Lohjan kaavoituksen tiedote 28.4.2022

Lohjan Hiidensalmeen neljäs taideteos

Hiidensalmen taidehanke jatkuu Lohjan asuntomessujen jälkeenkin, ja alue on saamassa neljännen taideteoksen. Nyt toteutusvuoroon tuleva neljäs taidekohde on tarkoitus toteuttaa lähemmäs pientaloaluetta vanhan puretun junaradan eli nykyisen kaaribaanan varrelle.

Rinnakkaisluonnosvaihe, johon valikoitui kolme taiteilijaa, alkoi 25.1.2022 ja päättyi 15.4.2022. Työryhmä, jossa oli Lohjan kaupungin ja Suomen Taiteilijaseuran nimeämät edustajat, valitsi 22.4.2022 toteutettavan teoksen kolmesta luonnosvaihtoehdosta. Hiidensalmen asuntomessualueen pientaloasukkailla oli myös ennen valintaa mahdollisuus kommentoida kolmea luonnosvaihtoehtoa. Hiidensalmen alueen neljäs taideteos on tarkoitus toteuttaa alueelle vuoden 2022 aikana.

Toteutettavaksi valittiin kuvanveistäjä Satu-Minna Suorajärven teos Hiisi. Arviointityöryhmän mukaan teokseen avautuu eri tarkastelusuunnista erilainen näkymä, jolloin siitä paljastuu aina uusia puolia. Kalamainen ulkomuoto herätti ajatuksia siitä, onko kala nyt liian kuivalla maalla vai juuri oikeassa paikassa haapojen katveessa. Ajatus kasvillisuuden seassa lymyilevästä kalasta miellytti ja siksi toivottiin, että teoksen jatkokehittelyssä ympäristön istutuksia pohditaan suhteessa veistokseen.

Teos myös erottuu ympäristöstään selkeästi ja siitä on mahdollista muodostua alueelle kiintopiste. Teoksen koettiin heijastelevan ympäristön ja kehittyvän kaupungin sykettä. Ruostumaton teräs materiaalina on kestävä ja kiillotettuna varmasti näyttävä osa teosta, joka peilaa kauniisti ympäristöään.

Lisätiedot:
-Satu-Minna Suorajärvi puh 050 573 4099
-Taidekoordinaattori Pasi Rauhala puh 045 670 5236

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This