Lohjalla tehdään aktiivisesti töitä koulukiusaamisen kitkemiseksi

Lapsi roikkuu kiipeilytelineestä

Yle julkaisi artikkelin 12.10.2023, jossa kerrottiin kaupungeista, joissa kouluterveyskyselyiden mukaan on eniten kiusaamista. Lohja oli mainittuna yhtenä kaupungeista, joissa kiusaamista on keskimääräisesti koettu eniten 8.-9.-luokkalaisten keskuudessa vuosina 2015–2023. Tulokset olivat kaupungilla tiedossa.

Ongelma on tiedostettu Lohjalla jo pidempään ja töitä tilanteen parantamiseksi on tehty paljon ja pitkäjänteisesti. Lohjan kaupunki on sitoutunut luomaan turvallisen ja kannustavan oppimisympäristön kaikille oppilaille. Koulukiusaamisen ehkäisemiseksi on kehitetty monia ohjelmia ja toimintamalleja, joiden avulla pyritään tukemaan kiusaamista kokeneita oppilaita ja edistämään yhteisöllistä ilmapiiriä kouluissa. Nämä toimenpiteet ovat osa laajempaa pyrkimystä varmistaa jokaisen lapsen hyvinvointi ja turvallisuus kouluympäristössä.

“Suunnitelmien ollessa nyt kunnossa keskitymme jatkossa niiden toteuttamiseen käytännössä. Syksyn aikana olemme yhdessä koulujen kanssa lähteneet toteuttamaan kiusaamisen vastaista suunnitelmaa, jonka tavoitteena on vähentää koulukiusaamista Lohjalla ja parantaa lasten ja nuorten kokemusta turvallisesta oppimisympäristöstä.” –Juha-Pekka Lehmus, sivistysjohtaja

“Kaupungilla on tänä syksynä käynnissä OPH:n rahoittama hanke, jonka ansiosta yläkouluihin on palkattu omia nuorisotyöntekijöitä nuorten tueksi.” –Merja Hukkanen, nuorisotyön päällikkö

“Samaan aikaan on käynnissä OKM:n rahoittama hanke, jossa on palkattu kolme hanketyöntekijää vahvistamaan ja tukemaan koulujen yhteisöllistä opiskeluhuoltoa. Tänä keväänä kaupungille on palkattu kouluhyvinvoinnin erityisasiantuntija koordinoimaan tätä työtä.”
–Cindy Åkerlund, kouluhyvinvoinnin erityisasiantuntija

Lohjalla juhlitaan Lapsen oikeuksien viikkoa 20.-26.11.2023. Maanantaina 20.11. Lapsen oikeuksien päivänä Lohjalla järjestetään tapahtuma ”Koko kaupungin vanhempainilta – puututaan yhdessä kiusaamiseen ja väkivaltaan”, johon kaikki asukkaat ovat tervetulleita pohtimaan yhdessä kiusaamiseen ja väkivaltaan liittyviä aiheita. Tilaisuudessa lanseeraamme myös Turvallinen tila -kampanjan.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This