Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle Virkkalassa Evästorpan lounasravintolan tiloissa 5.3.2021

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana Evästorpassa asioineista. Pyydämme Evästorpan tiloissa vierailleita henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin.

Virkkalassa Evästorpan Lounasravintolassa on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Evästorpan tiloissa perjantaina 5.3.2021 kello 12.00 – 13.00 välisenä aikana asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana Evästorpassa asioineista. Näin ollen pyydämme Evästorpan tiloissa vierailleita henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaat vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilet saaneesi tartunnan, ota nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle p. 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Mikäli saat puhelimeen asennetun Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen, hakeudu koronatestiin. Lisäksi suosittelemme kaikille Koronavilkku- sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneille omaehtoista karanteenia. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

Muistutamme edelleen, että tässä vaiheessa suositellaan lähikontaktien välttämistä. Yli puolet koronatartunnoista on jo Lohjallakin helpommin tarttuvan muuntoviruksen aiheuttamia. Oireisena ei tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle, kyläilemään ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee hakeutua pikaisesti koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia.

Korona_some

 

Share This