Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle Virkkalan ravintola Karanteenissa 30.1.2021

Ravintola Karanteenissa lauantaina 30.1.2021 klo 17 – 22 asioineet ravintolan asiakkaat ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Lohjan Virkkalassa sijaitsevassa ravintola Karanteenissa on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Ravintola Karanteenissa lauantaina 30.1.2021 klo 17 – 22 asioineet ravintolan asiakkaat ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Tartuntojen selvittäminen on Lohjan tartuntatautiyksikössä meneillään. Kaikista ravintolassa kyseisenä ajankohtana asioineista ei ole kuitenkaan ole tietoa. Näin ollen pyydämme ravintolan tiloissa vierailleita henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaat vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilet saaneesi tartunnan, ota nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Muistutamme edelleen, että tässä vaiheessa suositellaan lähikontaktien välttämistä. Oireisena ei tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This