Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle Neidonkeitaalla 6.10.2021

Lohjalla Virkistysuimala Neidonkeitaalla on ollut tartuttavuusaikana keskiviikkona 6.10.2021 klo 14.30 – 16:00 ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Henkilö on viettänyt aikaa uimahallin useammalla altaalla sekä naisten pukuhuoneessa.

Paikalla samaan aikaan olleet ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Suosittelemme seuraamaan korostetusti infektio-oireita ja hakeutumaan hyvin matalalla kynnyksellä koronatestiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, varaa aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Tarvittaessa ota yhteys oman kuntasi koronaneuvontaan. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Neidonkeidas jatkaa toimintaansa ja siellä on tehty asianmukaiset desinfionti- yms. toimenpiteet terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This