Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle ABC Lohjan tiloissa 10.2.2021

ABC Lohjan tiloissa Hossanmäentiellä keskiviikkona 10.2.2021 klo 20.00 – 24.00 välisenä aikana asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. ABC Lohjalla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Tapauksessa epäillään muuntovirusta, mikä saattaa olla helpommin leviävä.

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana ABC Lohjalla asioineista. Näin ollen pyydämme ABC Lohjan tiloissa vierailleita henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaat vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilet saaneesi tartunnan, ota nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Mikäli saat puhelimeen asennetun Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen, tulee hakeutua koronatestiin. Lisäksi suosittelemme kaikille Koronavilkku- sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneille omaehtoistakaranteeniin. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

Muistutamme edelleen, että tässä vaiheessa suositellaan lähikontaktien välttämistä. Oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Share This