Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle Lohja Spa & Resortissa

Lohja Spa & Resortissa on ollut tartuttavuusaikana 4.-6.8.2021 kaksi koronapositiiviseksi todettua henkilöä. Henkilöt ovat viettäneet aikaa kylpyläosastolla ja ravintolassa.

Paikalla samaan aikaan olleet ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Heidän suositellaan seuraavan korostetusti infektio-oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Muistutamme, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, varaa aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Tarvittaessa ota yhteys oman kuntasi koronaneuvontaan. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This