Lohjalla mahdollisia altistumisia Karnaistenkorven luontopolulla 27.2.2021

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana laavulla olleista. Muistutamme edelleen, että nyt on erityisen tärkeää välttää ja vähentää lähikontakteja.

Karnaistenkorven luontopolun laavulla (Sorvalampi) on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Laavulla lauantaina 27.2.2021 noin klo 15 – 16 olleet henkilöt ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana laavulla olleista. Pyydämme Karnaistenkorven laavulla kyseisenä ajankohtana aikaa viettäneitä henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaat vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilet saaneesi tartunnan, on tärkeää hakeutua välittömästi koronatestiin tekemällä sähköisen koronavirusoirearvion ja varaamalla ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Voit myös soittaa virka-aikana omalle terveysasemalle p.044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Mikäli saat puhelimeen asennetun Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen, tulee hakeutua koronatestiin. Lisäksi suosittelemme kaikille Koronavilkku- sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneille omaehtoistakaranteenia. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

Muistutamme edelleen, että nyt on erityisen tärkeää välttää ja vähentää lähikontakteja. Oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin vaan hakeutua koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia myös ulkona.

Korona_some

Share This