Lohjalla ei ole tällä hetkellä tarvetta sulkea kouluja koronaviruksen vuoksi

koulureppu täynnä koulutarvikkeita

Suomessa päätökset toimipisteiden sulkemisista ja karanteeneista tehdään tartuntatautilain perusteella. Kunnissa päätöksiä tekevät terveysviranomaiset. Tällä hetkellä tilanne ei puolla koulutyön tai varhaiskasvatuksen toimipisteiden sulkemista Lohjalla.

Kunnat voivat sulkea oppilaitoksen korkeintaan kuukaudeksi tilanteen niin vaatiessa. Kuukautta pidemmät rajoittamistoimenpiteet vaativat valmiuslainsäädännön käyttöönottoa Suomen hallituksen päätöksellä. Koulujen sulkeminen ei ratkaise viruksen pysäyttämistä, sillä tilanne jatkunee valitettavasti pidempään. Jos oppilaitoksia joudutaan sulkemaan, koulu vastaa opetuksen järjestämisestä sulun aikana.

Tilojen sulkeminen ei ole ainoa tapa varautua koronavirukseen. Koulutyötä voidaan tarvittaessa järjestää uudelleen esimerkiksi opetuksen järjestämispaikkoja muuttamalla, opetusryhmiä uudelleen järjestämällä, etäopetuksen avulla tai työaikoja muuttamalla.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen väkeä on ohjeistettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti tartuntatautien leviämistä estävään hyvään hygieniaan. Sairaana ei osallistuta toimintaan. Lisäksi ulkomailta palaavien tulee pysyä poissa koulutyöstä opetusministeriön asettamaa varoaikaa noudattaen.

Lohjan kaupungin pandemiajohtoryhmä ja kaupungin johto seuraavat tilannetta jatkuvasti ja noudattavat terveysviranomaisten ohjeita. Mahdollisista muutoksista varautumistoimipiteisiin kerrotaan oppilaitoksille välittömästi.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This