Lohjalla altistumisia koronavirukselle Laurentiustalon työmaalla

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Laurentiustalon rakennustyömaalla on Skanskan työmaahenkilöstöä altistunut koronavirukselle. Työmaalla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Tartuntojen selvittäminen on Lohjan tartuntatautiyksikössä meneillään. Työmaan koko henkilöstö on testattu tämän aamupäivän aikana. Varotoimena jatkotartuntojen ennaltaehkäisemiseksi tartuntatautilääkäri on asettanut lähes 60 henkilöä karanteeniin. Tässä vaiheessa ei tartuntojen alkuperästä ole tarkempaa tietoa. Suuresta altistuneiden joukosta johtuen rakennustyömaalla työt keskeytyvät altistumisaikana työskennelleiden ja karanteeniin asetettujen osalta. Työmaalla voidaan kuitenkin mahdollisesti jatkaa töitä altistumattomien henkilöiden voimin. Karanteenipäätöksellä ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan kuitenkaan vaikutusta suunniteltuun opetustyön aloitukseen syksyllä 2021.

”Koronaviruksen torjunta työmaillamme on meille erittäin tärkeä asia ja osa työturvallisuutta, Käytäntömme mukaisesti teemme jokaiselle työmaalle koronaturvallisuussuunnitelman, jonka punainen lanka on lähikontaktien välttäminen. Tällainen suunnitelma on tehty myös Laurentiustalon työmaalla, joten on erittäin valitettavaa, että tartunta on tästä huolimatta päässyt leviämään. Lähikontaktien välttäminen tarkoittaa hyvän hygienian lisäksi mm. sitä, että töihintuloajat ja ruokailut on porrastettu ja tiloja ja työskentelyryhmiä on jaettu pienempiin siten, että henkilöitä olisi samassa tilassa vain hyvin pieninä ryhminä kerrallaan. Lisäksi korostamme jatkuvasti, että sairaana ei missään nimessä saa tulla töihin”, sanoo aluejohtaja Jussi Sainomaa Skanskalta.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita.  Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Lisätietoja:

Lohjan kaupunki, hyvinvointijohtaja vt, pandemiapäällikkö Tuula Suominen, puh. 044 374 1291,  tuula.m.suominen@lohja.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This