Lohja aloittaa kolmansien koronarokotusannosten antamisen alle 60-vuotiaille arvion mukaan tammikuussa 2022

Kolmansiin koronarokoteannoksiin on nyt oikeutettu niin suuri joukko ihmisiä, että tämä voi näkyä ruuhkana sekä ajanvarauksessa että rokotuspisteillä. Olethan siis kärsivällinen, jos rokotusaikoja ei ole heti vapaana.

THL suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota 18 vuotta täyttäneille. Lohjalla edetään rokotusryhmissä vanhimmista nuorimpaan. Sama rokotusjärjestys on ollut jo 1. rokotuskierroksella, joten rokotusvuoroon tulevat ikäryhmät portaittain. Tällä hetkellä koronarokotteen kolmatta annosta tarjotaan 60 vuotta täyttäneille, 12 vuotta täyttäneille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville sekä alle 6 viikon aikavälillä ensimmäisen ja toisen annoksen saaneille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 5 kuukautta. Aikaisemmin ei ole mahdollista saada kolmatta rokoteannosta. Kolmatta annosta tarjotaan myös voimakkaasti immuunipuutteisille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa, että alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Uusien ikäryhmien rokottaminen ei saa myöskään hidastaa jo aiemmin nimettyjen ryhmien rokotusvauhtia.

Kolmansiin koronarokoteannoksiin on nyt oikeutettu niin suuri joukko ihmisiä, että tämä voi näkyä ruuhkana sekä ajanvarauksessa että rokotuspisteillä. Olethan siis kärsivällinen, jos rokotusaikoja ei ole heti vapaana.

Kolmanteen koronarokotukseen täytyy varata aika. Aika kolmanteen koronarokotukseen varataan osoitteessa koronarokotusaika.fi

Toiveena on, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimeen tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut. Ajanvarauksen teko sähköisesti vaatii vahvan tunnistautumisen palveluun.

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, valtuutuksen toisen puolesta voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lue lisätietoja ajanvarauspalvelusta.

Ajanvaraus puhelimitse

Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
5-11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotuksista odotetaan tarkempia THL:n linjauksia. Tiedotamme asiasta erikseen, kun ryhmän rokotusaikataulu varmistuu.

Share This