Kuntalaisaloite.fi

Lohjan kaupunki on liittynyt oikeusministeriön ylläpitämään maksuttomaan Kuntalaisaloite.fi-verkkopalveluun. Aloitepalvelussa kuntalainen voi tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Lohjan kaupunki on liittynyt oikeusministeriön ylläpitämään maksuttomaan Kuntalaisaloite.fi-verkkopalveluun. Aloitepalvelussa kuntalainen voi tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Oikeusministeriön tuottamassa palvelussa voi tehdä kuntalaisaloitteita, kerätä tekemäänsä aloitteeseen osallistujia, seurata muiden palvelussa tekemiä aloitteita sekä osallistua omaan kuntaan palvelun kautta tehtyihin aloitteisiin. Palvelua voi käyttää sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kuntalaisaloitepalvelu tarjoaa alustan aloitteen tekemiselle, sekä vastaa aloitteen tekemiseen ja lähettämiseen vaadittavista muodollisista tehtävistä. Ministeriö moderoi eli esitarkastaa aloitteet ennen niiden julkaisemista. Lohjan kaupunki saa palvelussa tehdyt aloitteet kirjaamonsa sähköpostiin.

Kaupungin internet-sivuilla on kerrottu enemmän aloitteen tekemisestä ja kerrottu, miten aloitteen käsittely kaupungin päätöksenteossa etenee.

Kuntalaisaloitteen voi edelleen lähettää myös suoraan kaupungille sähköpostilla (kirjaamo@lohja.fi),  postitse (Lohjan kaupunki, PL 71, 08101 Lohja) tai tuomalla kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelupisteeseen (Karstuntie 4, 08100 Lohja).

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This