Kouluruokadiplomi Metsolan koululle

Kouluruokadiplomi

Metsolan koulu on osallistunut ruoka- ja siivouspalveluiden Kouluruoan- ja siivouksen kehittämistyöryhmän toimintaan. Työryhmän ensimmäinen tavoite on saada koululle Ammattikeittiöosaajat ry:n myöntämä Kouluruokadiplomi.  Diplomin saamiseksi työryhmä läpikävi 45 kysymystä keskustellen oppilaiden, opettajien ja koulun muun henkilökunnan kanssa.

Kouluruokadiplomi® on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta.

Lue lisää kouluruokadiplomista täällä

Metsolan koulu on saanut Kouluruokadiplomin, joka julkaistiin yhteisessä tilaisuudessa Metsolan koulun liikuntasalissa 11.10.2023. Diplomi ojennettiin ruokapalvelutyöntekijä Tuija Leppäselle, joka vastaa Metsolan koulun ruokapalveluista. Diplomi sijoitettiin koulun ruokasalin seinälle kaikkien nähtäville.

Koulukohtaiset kehittämistyöryhmät jatkuvat ja esimerkiksi Laurentiuskoulullekin on jo anottu Kouluruokadiplomi. Työryhmissä keskustellaan mm. hävikkiruoasta, koulun siivouksesta, kestävästä kehityksestä. Tärkeimpänä asiana on nitoa yhteen opetussuunnitelman mukainen ruokakasvatus ja ruoka- ja siivouspalveluiden toiminta.

Tavoitteena on saada kaikki Lohjan koulut mukaan.

Työryhmän oppilaita muistettiin omalla diplomilla
Ruoka-ja siivouspalvelupäällikkö Nina Olsbo, Ruokapalvelutyöntekijä Tuija Leppänen ja rehtori Tanja Lax-Pyyny

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This