Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 6.10.2021

Yli 12 vuotiaiden osalta 80 %:n rokotuskattavuus saavutetaan lähiviikkoina

Lohjalaisista 75,8 % on saanut 1. koronarokotteen ja tehosterokotteenkin jo 69,1 %. Lähiviikkoina saavutamme yli 12 vuotiaiden osalta yli 80 %:n rokotuskattavuuden.


Koronarokotukset jatkuvat edelleen. Annamme koronarokotuksia Tennarissa:

keskiviikkona 6.10. klo 9-15
torstaina 7.10. kello 9-15
keskiviikkona 13.10. kello 9-15
torstaina 14.10. kello 9-15
keskiviikkona 20.10. klo 9-15
torstaina 21.10. klo 9-15
torstaina 28.10. klo 9-15

Sekä ensimmäisiä että tehosterokotteita saa sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välin on oltava vähintään kuusi viikkoa. Kolmansien rokotusten kohderyhmä on hyvin rajoitettu. Toisen ja kolmannen rokotteen väli on vakavasti immuunipuutteisilla vähintään kaksi kuukautta ja SOTE-ammattilaisilla vähintään kuusi kuukautta.

Rokotuspäiviin on varattavissa aikoja sähköisessä ajanvarauksessa osoitteessa www.koronarokotusaika.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lisätietoa kolmannesta rokoteannoksesta:
https://thl.fi/fi/-/thl-ohjeistanut-kuntia-lyhyella-annosvalilla-rokotettujen-3.-koronarokoteannoksista-kolmatta-annosta-ei-viela-alle-30-vuotiaille-miehille?redirect=%2Ffi%2F

Koronatilanne Lohjalla

Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 607 uutta koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja syyskuun aikana oli 55 ja lokakuun puolella on ollut 4 uutta tartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana Lohjalla on ollut 15 uutta koronatapausta, joten koronan ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana on 30/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 121,1/100 000 ja Uudenmaan 143,8/100 000.

Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset

1.10.2021 alkaen ei ole voimassa olevia alueellisia yleisötilaisuuksia ja tapahtumia koskevia rajoituksia. Kunnat voivat epidemiatilanteen perusteella tehdä kuntakohtaisia rajoituksia.

Yleisötilaisuuden tai tapahtuman järjestäjän on huolehdittava, että tartuntatautilain 58 c§:ssä mainitut toimenpiteet koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi toteutuvat:

– asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;
– asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja
– tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään.

Lisäksi asiakkaiden ja osallistujien oleskelu tulee järjestää sillä tavoin väljästi, kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista ja sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.

THL on antanut uuden kasvomaskin käyttö suosituksen

THL on päivittänyt kasvomaskin käyttösuositustaan 30.9.2021. Suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin, vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan. THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen.

Uudenmaan alueella suositellaan edelleen yli 12 – vuotiaille kasvomaskin käyttöä, mikäli kasvomaskin käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Lisätietoa kasvomaskin käyttö suosituksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Koronarokotus kannattaa tulostaa Omakannasta – tilaamalla toimitus postitse

Koronatodistuksen ensisijainen tulostuspaikka kansalaiselle on Omakanta – Kanta.fi . Rajaviranomainen suosittaa sähköisen todistuksen käyttöä mobiililaitteella. Omakannasta saa tulostettua todistuksen myös paperille.

Jos tulostaminen ei onnistu virheellisen rokotusmerkinnän vuoksi ja rokote on annettu Lohjan terveyskeskuksessa ota yhteyttä rokotuksen antaneeseen yksikköön (Tennarin osalta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Jos tulostaminen ei onnistu mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten puuttumisen vuoksi, voit saada paperisen tulosteen omalta terveysasemalta. Toimitusaika on 7 arkipäivää, toimitus postitse.

Tarkat lisätiedot ja ohjeet koronatodistuksesta löytyvät osoitteesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/koronatodistus

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This