Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 31.5.2021

Yhteensä 30 706 henkilöä eli 56,9 % lohjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tehosterokotteen on saanut jo 9,6 % lohjalaisista.

Kesän juhlat lähestyvät – juhli koronaturvallisesti ja noudata alueellisia suosituksia

Alkukesän juhlatilaisuudet alkavat lähestyä. Ylioppilastutkinto, ammattiin valmistuminen tai ripille pääsy ovat tärkeitä etappeja, joita on syytä juhlistaa. Vaikka koronan tautitilanne on helpottanut keväästä, tartuntariski on edelleen olemassa koko maassa ja alueittain tilanne saattaa myös nopeasti heikentyä. Juhlien järjestelyissä on noudatettava alueellisten viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia, jotka koskevat myös yksityistilaisuuksia. Lisäksi juhlissa kannattaa muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin epidemia-aikana. Tärkeintä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, noudattaa turvavälejä, käyttää tarvittaessa kasvomaskia ja varmistaa, että Koronavilkku-sovellus on toiminnassa puhelimessa.

Turvalliset juhlat – vinkkejä järjestäjille ja osallistujille

• Järjestä juhlat vain lähipiirille ja harkitse vieraiden saapumisen porrastamista.
• Pidä juhlat mahdollisuuksien mukaan ulkona.
• Jos sinulle tulee lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita, peru järjestämäsi juhlat tai osallistumisesi juhliin. Hakeudu välittömästi koronatestiin.
• Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia. Vieraita on hyvä muistuttaa käsienpesusta sekä tarjota riittävästi käsidesiä.
• Muista riittävät turvavälit myös juhlien aikana.
• Käytä kasvomaskia, kun mahdollista.
• Varmista, että Koronavilkku-sovellus on ladattuna puhelimeesi ja toiminnassa.
• Noudata erityistä huolellisuutta, jos juhliin kerääntyy väkeä eri puolilta maata.

Lisätietoa: https://thl.fi/fi/-/kesan-juhlat-lahestyvat-juhli-koronaturvallisesti-ja-noudata-alueellisia-suosituksia?redirect=%2Ffi%2Fweb%2Finfektiotaudit-ja-rokotukset%2Fajankohtaista%2Fajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19%2Ftilannekatsaus-koronaviruksesta

AstraZenecan koronarokotteen vaihtomahdollisuus 65-69 –vuotiaille
Ne 65 – 69 -vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat ensisijaisesti myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta. Jos haluaa vaihtaa rokotteen voi vaihtaja joutua odottamaan hiukan, esim. muutaman viikon myöhemmäksi uutta aikaa.

Vaihdosta voi soittaa numeroihin p. 044-3692905 tai p. 044-3692906.


Aluehallintoviraston voimassa olevat rajoitukset

Aluehallintovirasto on antanut ajalle 25.5.2021-31.5.2021 päätöksen, että Länsi-Uudellamaalla Hangon, Lohjan, Karkkilan alueella voidaan sisätiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä. Samalla edellytetään, että terveysturvallisuus tiloissa voidaan varmistaa. Ajalla 1.6.2021-15.6.2021 Lohjan kunnan alueella voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.
Suurimmassa osassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta turvavälivelvoite jatkuu 15.6.2021 asti. Kuitenkin Lohjan kaupungin alueelta turvavälipäätös on kumottu 25.5.2021 alkaen paremman epidemiatilanteen vuoksi.

Koronatilanne Lohjalla on rauhallinen, viimeisestä uudesta tartunnasta yli kaksi viikkoa
Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 302 uutta koronavirustartuntaa. Toukokuussa uusia koronatapauksia on todettu 13. Koronanäytteitä on otettu toukokuussa yhteensä 3982 eli keskimäärin 133/päivä. Positiivisten koronanäytteiden osuus on toukokuussa ollut 0,003 %.
Viimeisen kahden viikon aikana ei Lohjalla ole ollut uusia koronatapauksia, joten koronan ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana on 0/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 47,4/100 000 ja Uudenmaan 75,4/100 000.
Yhteensä 30 706 henkilöä eli 56,9 % lohjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tehosterokotteen on saanut jo 9,6 % lohjalaisista. Tietoa Lohjan koronarokotuksista ja niiden etenemisestä löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/koronarokotukset . Saadusta rokotteesta huolimatta on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota hyvän käsihygienian ja turvavälien toteutumiseen ja käyttää kasvomaskia.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This