Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 19.10.

Viimeisen viikon aikana (viikko 42) on Lohjalla todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 79.

Koronan ilmaantuvuus viimeisten 14 vrk:n aikana on 17,4/ 100 000 asukasta (tapausta asukasta kohden). Uudenmaan alueella ilmaantuvuus on 85,9/100 000. Viimeisten 14 vrk:n aikana Suomessa todettiin 2853 koronavirustartuntaa kun edeltävien 14 vuorokauden aikana oli 1656.

Yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsenet, työpaikat ja ystävät. On erittäin tärkeää, ettei töihin tai esimerkiksi vierailulle mennä sairaana ja muistetaan julkisissa tiloissa sekä joukkoliikenteessä kasvomaskien oikea käyttö. Kattava kasvomaskien käyttö vähentää merkittävästi altistumisten määrää.

Suositus koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi harrastustoiminnassa

Lohjan kaupunki tiedotti ma 19.10. uusista suosituksista liittyen harrastustoimintaan. Harrastustoimintaa koskevilla konkreettisilla toimenpidesuosituksilla pyritään vähentämään koronaviruksen leviämistä vähentämällä ihmisten välisiä kohtaamisia sekä tehostamalla kasvomaskien käyttöä. Tiedote ja tarkemmat ohjeistukset tiedotteessa: https://www.lohja.fi/ajankohtaiset/suositus-koronavirustartuntojen-ehkaisemiseksi-harrastustoiminnassa/

Koronabotista ajanvaraus nyt myös alle 16-vuotiaalle lapselle

HUSin alueen asukkaat ovat voineet varata Koronabotissa itselleen ajan koronatestiin syyskuun alusta alkaen. Nyt Koronabottiin on lisätty mahdollisuus varata aika myös toiselle henkilölle. Voit tehdä ajanvarauksen itsellesi ja alle 16-vuotiaalle lapsellesi. Jos haluat varata ajan jollekulle muulle henkilölle, soita Lohjan terveyskeskuksen koronaneuvontanumeroon, puh. 044 369 2901

Varauksen jälkeen Koronabotti lähettää tekstiviestillä vahvistuksen näytteenottoajasta, tulo-ohjeet ja ajan perumisohjeet. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua, keskimäärin 2 vuorokaudessa. Tekstiviestejä lähetetään ympäri vuorokauden eli tulosviesti voi tulla myös yöaikaan.

Koronabotin kautta varattujen testien positiiviset tulokset näkyvät lisäksi Omakannassa sen jälkeen, kun kotikunnan tartuntatautiyksikkö on kirjannut tulokset potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset näkyvät Omakannassa vasta marraskuun lopusta lähtien.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa tartunnan saaneelle tai hänen huoltajalleen. Osoite: koronabotti.hus.fi.

Facebook Live –lähetys tiistaina 27.10. klo 16.15

Ti 27.10. klo 16.15-17.00 Lohjan kaupungin Facebook –kanavalla osoitteessa https://www.facebook.com/lohjankaupunki Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula sekä kaupungin pandemiapäällikkö Tuula Suominen kertovat kuntalaisille mm. Lohjan koronatilanteesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Katsojat voivat lähettää asiaan liittyviä kysymyksiä etukäteen osoitteeseen viestinta@lohja.fi sekä esittää kysymyksiä myös lähetyksen aikana lähetyksen kommenttiosiossa.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Share This