Kaupunginvaltuuston uutiset 15.5.

Lohjan kaupunginvaltuusto kokoontui keskiviikkona 15.5.2024. Valtuuston kokouksessa käsiteltiin muun muassa hallintosäännön ja organisaatiorakenteen muuttamista sekä työllisyys- ja elinkeinolautakunnan asettamista, työllisyys- ja elinkeinolautakunnan valitsemista toimikaudelle 1.6.2024–31.5.2025, takauksen myöntämistä Lohjan Vuokra-asunnot Oy:lle sekä Saukkolan päiväkodin tarveselvityksen avaamista uudelleen päätöksentekoon. Lisäksi kokouksen listalla oli useita kuntalais- ja valtuustoaloitteita.

Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä hallintosääntöön liitteen mukaiset työllisyysaluetta koskevat muutokset. Lisäksi valtuusto valitsi työllisyys- ja elinkeinolautakuntaan kolme jäsentä, ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen jäljellä olevaksi valtuuston toimikaudeksi 1.6.2024–31.5.2025. Pekka Luoma valittiin jäsenyyden lisäksi puheenjohtajaksi ja hänen varajäsenekseen Irja Ikäheimo. Lisäksi lautakuntaan valittiin Anni Erolahti ja Mika Ruohonen, varajäseninään Leif Wirtanen ja Satu Nybeck.

Valtuusto päätti myöntää Lohjan Vuokra-asunnot Oy:lle yhtiön talouden turvaamiseksi omavelkaisen takauksen 1 500 000 euron vapaarahoitteiselle lainalle 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Päätökseen kuuluu, että mikäli kaupunki takaa lainan sataprosenttisesti, Lohjan Vuokra-asunnot Oy antaa 20 %:n suuruisen vastavakuuden panttikirjoina. Lainat käytetään rakennusten peruskorjauksiin.

Kokouksessa käsiteltiin myös Lempolan työpaikka-alueen asemakaavaa ja asemakaavamuutosta. Valtuusto päätti hyväksyä 23. Lempolan kaupunginosan kortteleille 100-102 sekä katu- ja suojaviheralueille laaditun Lempolan työpaikka-alueen L46 asemakaavan ja asemakaavamuutosehdotuksen. Asemakaava ja asemakaavamuutos koskee kiinteistöä 444-423-1-1249 ja 23. kaupunginosa Lempolan liikennealuetta.

Valtuusto päätti myös, että Saukkolan päiväkodin tarvesuunnitelma avataan uudelleen valmisteluun päiväkodin sijainnin, koon ja kustannusten osalta. Lisäksi Virkkalan alueen päiväkodin hankesuunnitelma päätettiin avata uudelleen valmisteluun päiväkodin sijainnin, toteuttamistavan ja kustannusten osalta.

Kokouksessa käsiteltiin myös Paloniemen huvimajan siirtoa. Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupungin vuosien 2024 ja 2025 investointilistalle otetaan mukaan uusi kohde ”Paloniemen huvimajan siirto, Lohja 700 kohde” ja sille myönnetään investointimääräraha 180 000 €, josta 20 000 € kohdistuu vuodelle 2024. Lisäksi valtuusto hyväksyi liitteenä olevan hankesuunnitelman ja päätti, että hanke toteutetaan niin, että paanukattoa ja alkuperäistä terassiratkaisua ei toteuteta. Huvimajan nykyiselle paikalle teetetään muistolaatta, jossa kerrotaan lyhyesti rakennuksen historiasta sekä minne rakennus on siirretty ja milloin.

Seuraavat aloitteet päätettiin merkitä loppuun käsitellyiksi…

 • varttivaltuuston aloite koskien jälkiruokaa ja välipalaa koulussa
 • valtuustoaloite kaupungin varikon tilanteen selvittämisestä
 • valtuustoaloite katutaiteen lisäämisestä Lohjalla
 • kuntalaisaloite ”Kukkamultaa vai ongelmajätettä”
 • Laurinkadun kivitöitä koskeva kuntalaisaloite
 • Rauhanpuiston rakentamista koskeva kuntalaisaloite
 • Gunnarlaan lasten leikkipuistoa Muinaismerenkadun puolelle koskeva kuntalaisaloite
 • Lohjan ulkomainonnan eettisyyttä koskeva kuntalaisaloite
 • Saukkolan kuntopolun kunnostusta koskeva kuntalaisaloite
 • sisäskeitti- ja skuuttiparkkia koskeva kuntalaisaloite.

Kokouksessa jätettiin myös kaksi valtuustoaloitetta:

 • aloite toisen asteen maksuttomuuden takaamisesta mahdollisten lakimuutosten jälkeen ja
 • aloite Paloniemen huvimajan siirron kustannuksien rahoittamisesta testamenttirahoilla.

Valtuusto merkitsi aloitteet saapuneiksi ja päätti lähettää ne kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Kaupunginvaltuuston kokouksen pöytäkirja on luettavissa kokonaisuudessaan maanantaina 20.5.2024.

Kokoustallenne on katsottavissa täällä. Tallenne on saatavilla tekstitettynä noin viikon kuluttua kokouksesta.

Tulevat kokoukset löydät hallintokalenterista.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This