Kaupunginjohtaja palkitsi paikallisen historioitsijan juhlavuoden pinssillä

Lohjan kaupunginjohtaja Pasi Perämäki ja sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus sekä kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Lonkainen ojensivat juhlavuoden pinssin ansioituneelle paikalliselle historioitsijalle Torsti Saloselle osana Lohja700-pääjuhlan juhlallisuuksia lauantaina 12.8.2023.

Erityisen tästä tunnustuksesta teki sen, että näitä numeroituja juhlavuoden pinssejä on valmistettu 700 kpl ja nyt luovutettu pinssi oli juuri tuo 700. kappale. Numeroa 1 kantaa kaupunginjohtaja Pasi Perämäki. Tämä symbolisesti arvokas tunnustus myönnettiin historoitsijalle merkittävästä panoksestaan kaupungin historian dokumentoinnissa ja kulttuuriperinnön vaalimisessa.

Pinssin luovutus oli osa juhlavuoden monipuolista ohjelmaa, joka juhlistaa kaupungin perustamisen 700-vuotista historiaa. Historoitsija Torsti Salonen on pitkän uransa aikana omistautunut kaupungin menneisyyden tutkimiseen ja tallentamiseen, ja hänen teoksensa, julkaisunsa ja luentonsa ovat antaneet arvokasta tietoa kaupungin kehityksestä ja kasvusta.

Kaupunginjohtaja Pasi Perämäki korosti puheessaan Salosen merkitystä kaupungin identiteetin vahvistamisessa ja historian vaalimisessa tuleville sukupolville. Perämäki kiitti lisäksi poikkeuksellisesta omistautumista ja intohimosta kaupungin historian tutkimisessa.

Järvikaupunki Lohjan juhlavuosi jatkuu. Kaupunki toivottaa kaikki asukkaat ja vierailijat tervetulleiksi osallistumaan 700-vuotiaan kaupungin tapahtumiin.

Torsti Salonen näyttää Lohja700-pinssiä

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This