Kaupunginhallituksen uutiset 8.5.

Lohjan kaupunginhallitus kokoontui eilen 8.5.2023. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa yrityspalveluiden tulevaisuutta.

Kaupunginhallitus päätti tehdä kaupunginvaltuustolle ehdotuksia muun muassa valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valinnasta kaksivuotiskaudeksi 1.6.2023 – 31.5.2025. Lisäksi kaupunginhallituksen jäsenten valitseminen toimikaudeksi 1.6.2023 – 31.5.2025 etenee valtuustolle esityksen mukaan. Ehdotuksia tehtiin myös kaupunginhallituksen konserni- ja omaisuusjaoston, henkilöstöjaoston sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston puheenjohtajistojen ja jäsenten valinnasta tulevalle toimikaudelle.

Yrityspalveluiden tulevaisuus oli esillä kokouksessa. Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Lohjan kaupunki valtuuttaa Novago Yrityskehitys Oy:n kesäkuun 2023 yhtiökokouksen edustajansa päättämään osaltaan yhtiön toiminnan lakkauttamisesta 31.12.2023. Mikäli yhtiökokouksessa ei kannateta lakkauttamista, viranhaltijoita valtuutetaan ryhtymään toimiin osakkeiden myymiseksi muille osakkaille tai yhtiölle. Ehdotuksen mukaan Lohjan kaupunki järjestää 1.1.2024 alkaen yritysneuvonnan ja yritysten kehittämispalvelut omana palveluna sekä hankkimalla tarvittavat palvelut ostopalveluna yhteistyökumppaneilta.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle lisäksi Lohjan kaupungin konserniohjeen hyväksymistä ja asiakirjahallinnon järjestämistä siten, että kaupungin asiakirjahallintoa johtaa hallintojohtaja yhdessä hallinnon asiantuntijoiden kanssa.

Vanhus- ja vammaisneuvostojen toimikausi jatkuu päätöksen mukaan suoraan seuraavalle kaudelle (2023-2025). Lisäksi päätettiin, että vanhus- ja vammaisneuvoston toimikausi korjataan hallintosäännössä valtuustokauden mittaiseksi eli neljäksi vuodeksi.

Kaupunginhallitus kokouksen esityslista 8.5.2023

Kaupunginhallituksen pöytäkirja on luettavissa maanantaina 15.5.2023.

Tulevat kokoukset löydät hallintokalenterista.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This