Ilmastokaruselli pyörii Lohjanjärvellä Jääkarusellifestivaaleilla

Ihmisiä rakentamassa ilmastokarusellia

Koko perheen talvifestari pyörii Lohjalla uuden innovaation avulla

Lohjanjärvi on viimeksi ollut helmikuun lopulla jäätön lähes 100 vuotta sitten, 1925. Tänä talvena jäättömyys tuo lisähaastetta Lohjan Aurlahdessa viikolla 8 järjestettävän Jääkarusellifestivaalin järjestäjille. Hauska ja monipuolinen talvitapahtuma on silti toteutumassa.

15 000 kävijää vetänyt Jääkarusellifestivaali järjestettiin ensi kerran vuonna 2018. Keskiössä olivat keksijä, tietokirjailija Janne Käpylehdon jääkarusellit, jotka sahattiin Lohjanjärven jäähän. Käpylehto toteutti paikalle useita jääkaruselleja, mm. maailman suurimman ennätyskarusellin. Tämänvuotisen tapahtuman suunnittelutyö on kestänyt kuukausia, ja jääennusteet ovat muuttuneet koko ajan huonommiksi.

Ilmastokarusellin kyytiin Lohjanjärvellä

Nyt on jo varmaa, että riittävän paksua jäätä ei tule. Mutta karuselli tulee. Jääkarusellin keksijä Janne Käpylehto ei lannistunut jäättömyydestä, vaan keksijän aivot raksuttivat tilalle ajatuksen uudenlaisesta ilmastokarusellista, joka pyörii järvellä – ja jonka kyytiin myös pääsee.

Halkaisijaltaan noin 15-metrinen ponttonikaruselli rakennetaan Aurlahteen Jääkarusellifestivaalia varten.

– Jääkarusellien yhtenä ideana on alusta saakka ollut muistuttaa ilmastonmuutoksesta: tartutaan haasteeseen innolla ja innovaatioiden kautta, jotta jääkaruselleja voi toteuttaa myös jatkossa. Nyt historiallisen surkea talvi muistuttaa tästä meitä konkreettisesti. Innovaatiot ovat taas mukana näkyvästi. Karuselli kyllä pyörii Aurlahdessa, jäätilanteesta riippumatta, kertoo keksijä Janne Käpylehto.

Ilmastokarusellin päällä nähdään mm. Ville Haapasalon vetämä maailman ensimmäinen pyörivä kalastuskilpailu sekä valtakunnallisessa äänestyksessä voittoon yltänyt hääpari, joka vihitään tapahtuman päätöspäivänä säässä kuin säässä.

Nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Oli järvi jäässä tai ei, luvassa on kaksi päivää talven parasta pyöritystä ja ohjelmaa koko perheelle. Kalastuskilpailun ja häiden lisäksi festareilla on musiikkia, tanssia, eläimiä, prinsessoja, nukketeatteria, tivolikaruselli sekä syötävää ja juotavaa joka makuun ja kaiken ikäisille.

Jääkarusellifestivaali on Lohjan kaupungin järjestämä maksuton talvitapahtuma, joka järjestetään Lohjan Aurlahdessa 21.–22.2.2020.

Lisätietoja ja ohjelma: icecarouselfestival.fi
Lisätietoja jääkaruselleista: icecarousel.com
Lohjan kaupunki /Evita Malm / markkinointipäällikkö + 358 44 3744303 evita.malm@lohja.fi
Janne Käpylehto / keksijä janne.kapylehto@gmail.com +358 45 359 6945

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This