Lohjalla altistumisia koronavirukselle Lehmijärven koulussa

Lehmijärven koulussa on tapahtunut 3 – 4 luokkalaisten oppilaiden sekä joidenkin koulun henkilökuntaan kuuluvien altistuminen koronavirukselle. Koululla on ollut tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet henkilöt sekä koulun henkilökunnan että oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö on tekstiviestillä yhteydessä altistuneisiin kuluvan päivän aikana ja varsinaiset ohjeet lähetetään Wilman kautta. Karanteeni ehtii päättyä ennen koulun kevätlukukauden alkua.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Suosittelemme muutoinkin edelleen lähikontaktien välttämistä ja pidättäytymistä yksityistilaisuuksien järjestämisestä. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia. Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Lohjalla on viime viikon aikana todettu 9 uutta koronatapausta, joten on erityisen tärkeää noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Tietoa aluehallintoviraston päätöksen ja Lohjan kaupungin rajoitusten sekä suositusten vaikutuksista kaupungin toimintaan löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/suositukset-ja-ohjeet/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This