Eeva Joenpelto -palkinnon vuoden 2024 ehdokasteokset on valittu

Uudistetun Eeva Joenpelto -palkinnon seitsemän ehdokasteosta on valittu. Valituissa teoksissa painotettiin psykologisesti tarkkanäköistä, elävää ja syväluotaavaa ihmiskuvausta. Lisäksi teoksissa tarkastellaan ansiokkaalla ja kielellisesti vaikuttavalla tavalla identiteetin, juurien ja paikallisuuden kosketuspintoja.

Ehdokasteokset valinneeseen nelihenkiseen esiraatiin kuuluvat Kirsi Hietanen, Merja-Liisa Karhu, Niko Mikkonen ja Annaliina Rintala, jotka ovat vaikeista valinnoista huolimatta nauttineet tehtävästään.

”Esiraadin ensimmäinen mittava urakka on onnellisesti takana. Saimme seulottua kahden viime vuoden kotimaisesta kirjasadosta seitsemän erinomaista ehdokasteosta valintatoimikunnalle. Onnittelemme itseämme siitä, että emme joudu lopullista palkinnon saajaa valitsemaan, vaan vastuu on toisilla!”, Hietanen kuvailee.

Vuoden 2024 Eeva Joenpelto -palkinnon ehdokasteokset ovat:

Juhani Brander: Amerikka (WSOY)

Mooses Mentula: Toiviokoski (WSOY)

Karoliina Niskanen: Muamo (Bazar)

Aki Ollikainen: Kristuksen toinen tuleminen (Siltala)

Anna Soudakova: Varjele varjoani (Atena)

Maria Turtschaninoff: Suomaa (Tammi, Förlaget)

Anne Vuori-Kemilä: Maahan viilletty raja (Karisto)

Tutustu esiraadin perusteluihin.

Eeva Joenpelto -palkinnon palkinnonjakotilaisuus järjestetään Lohjan kirjallisuusseminaarissa la 8.6.2024. Palkinnon saajan valitsee viisihenkinen valintatoimikunta, joka nimetään aina yhdeksi toimintakaudeksi kerrallaan.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This