Asuntomessutapahtuma muuttaa Hiidensalmen liikennejärjestelyjä kesällä, varovaisuutta tarvitaan jo nyt

Asuntomessutapahtuman rakentaminen ja tapahtuma-aika tuovat poikkeavia liikennejärjestelyjä Hiidensalmeen. Muutokset koskevat niin kevyttä liikennettä kuin autoilijoita. Tarkoista päivämääristä tiedotetaan tapahtumarakentamisen edetessä.

Parhaillaan

  • Rantaraitti pyritään pitämään auki mahdollisimman pitkään, ettei ulkoilijoille aiheudu ylimääräistä haittaa. Kulkijoita pyydetään kuitenkin noudattamaan erityistä varovaisuutta, sillä alueen puistorakentaminen on käynnissä. Lippusiimoin rajattuja keskeneräisiä rakenteita tai reittejä ei tule käyttää. Messujen jälkeen oleskelualueet sekä kuntoilu- ja leikkipaikat tulevat olemaan kaikkien kaupunkilaisten käytössä.
  • Rantaraittia lukuun ottamatta kulkeminen työmaa-alueella on ehdottomasti kielletty, myös iltaisin tai viikonloppuisin. Käynnissä olevat maansiirto-, kaapelointi- ja katutyöt aiheuttavat vaaraa myös silloin, kun työt eivät ole aktiivisesti käynnissä. Lisäksi tulee muistaa, että tontit ovat rinnastettavissa kotipihoihin, joten niillä kuljeskelu ei ole sallittu missään vaiheessa projektia.

Kesäkuun alkupuolella

  • Rantaraitti joudutaan sulkemaan välillä satamaradan pohja-Karstuntie. Korvaava reitti kulkee uutta ”Kaaribaanaa” ja Karstuntien kevyenliikenteen väyliä pitkin. Kaaribaana valmistuu kesäkuun alussa, siihen asti väylä on työmaa-aluetta mm. päällystystöiden vuoksi.
  • Kokkokallionkatu suljetaan turvallisuuden vuoksi ajoneuvoliikenteeltä, jalkakäytävää pitkin kulkeminen on sallittu. Korvaava ajoreitti veneenlaskupaikan ja soutajien majan alueelle järjestetään Karstuntien itäpuolelle rakennettujen näytteilleasettajien parkkipaikojen sivuitse.
  • Kulku talviuimareiden tiloihin on mahdollista koko messutapahtuman ajan.

Heinä-elokuussa

  • Karstuntien nopeusrajoitus on 30 km/h messualueen kohdalla tapahtuman ajan.
  • Messukohteita on Karstuntien molemmilla puolilla, ja messuvieraat ylittävät Karstuntien Kokkokallion läheisyydessä olevaa suojatietä pitkin. Turvallisuutta lisätään väliaikaisilla liikennevaloilla ja ajohidasteilla.
  • Messualueen läheisyyteen tulee useita väliaikaisia pysäköintikieltoalueita. Tällä pyritään turvaamaan lähialueiden asukkaiden sujuva arki messujen aikana.

Liikennejärjestelyt palaavat normaaleiksi asteittain elokuun puoliväliin mennessä.

Kartta Hiidensalmen liikennejärjestelyistä messujen aikana.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This