AstraZenecan koronavirusrokotteen käyttö keskeytetään myös Lohjalla ja uudesta rokotusajasta ilmoitetaan rokotusajan varanneille

THL ilmoitti viime viikolla perjantaina, että AstraZenecan koronarokotteiden käyttö lopetetaan Suomessa vähintään viikoksi. Myös Lohjalla niiden, joille on aika varattuna kuluvalle viikolle AstraZenecan rokotukseen, ajat siirretään ja uusi ajankohta ilmoitetaan rokotusajan varanneille. Lohjan kaupunki pyytää, ettei ajanvarauspuhelimeen soiteta tämän johdosta vaan seurataan tiedotteita. Rokotetta ei ole tässä vaiheessa mahdollista myöskään vaihtaa toiseen rokotteeseen.

THL arvioi tilanteen tämän viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3.2021. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan.

Lohjalla AstraZenecan rokotuksia saavat:
18 – 69-vuotiaiden (syntymävuodet 1952 – 2003) 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat (AstraZenecan rokote)
60 – 69 –vuotiaiden (syntymävuodet 1952 – 61) 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat (AstraZenecan rokote)

THL: tiedote asiaan liittyen: https://thl.fi/fi/-/thl-on-paattanyt-astrazenecan-koronavirusrokotteen-kayton-tilapaisesta-keskeytyksesta

Seuraamme tilannetta ja toimimme THL:n ohjeiden mukaisesti. THL kehottaa Astra Zenecan koronarokotteen saaneita tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This