Ajankohtaista koronatilanteesta Lohjalla

Koronatartuntojen määrä on heinäkuussa myös Lohjalla kasvanut nopeasti; uusia tartuntoja on Lohjalla todettu viimeisen kahden viikon aikana 41, eli Lohjan ilmaantuvuusluku on nyt 87/100 000. Heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi aluehallintovirasto antoi päätöksen kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoituksista koko HUS-alueelle, myös Lohjalle: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69915063

Koronaviruksen Delta-variantin herkän tarttuvuuden takia suosittelemme noudattamaan erityistä varovaisuutta eli turvavälejä aina ihmisiä kohdatessa. Suosittelemme myös edelleen kasvomaskin käyttöä.

Usea koronavirukseen sairastunut on ollut hyvin lieväoireinen. Tästä huolimatta teemme Lohjalla edelleenkin tartunnanjäljitystä ja ehkäisemme näin myös taudin leviämistä. Testiin tulee hakeutua välittömästi koronaan sopivien oireiden alettua.

Lohjan rokotuskattavuus on 69.3 % (ensimmäinen annos) ja 43.2% (molemmat annokset). Myös nuoremmat ikäryhmät ovat aktivoituneet hyvin rokotteiden ottamisessa. Toivomme ihmisten ottavan rokotteita mahdollisimman aktiivisesti, koska ensimmäinenkin rokoteannos näyttää suojaavan koronaviruksen vakavalta tautimuodolta.

Järjestämme liikuntakeskus Tennarissa walk-in rokotuspäivän keskiviikkona 4.8.2021, jolloin kaikki rokotusvuorossa olevat lohjalaiset voivat tulla ottamaan ensimmäisen rokotteen ilman ajanvarausta. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. Seuraavat walk-in rokotepäivät ovat 11.8. ja 19.8.

Mikäli et pääse sovitulle rokotusajalle, peruthan ajan heti kun tiedät, että olet estynyt. Rokoteajan pystyt perumaan itsepalvelussa tai soittamalla terveysasemalle. Tällöin varmistetaan, ettei rokoteannoksia mene hukkaan.

Lohjan kotisivuille on koottu koronaan liittyviä ohjeita ja tärkeitä linkkejä kuntalaisille:

Koronavirus

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This