Puutiaisaivokuumerokotukset jatkuvat

 

THL lisäsi osan Lohjanjärven ranta-alueesta puutiaisaivokuumeen riskialueeksi ja samalla alueen asukkaat ja vakituiset kesämökkiläiset oikeutetuksi maksuttomiin rokotteisiin talvella 2019. Alueella oli todettu kolmetoista sairaalahoitoa vaatinutta tautitapausta kesällä 2018. Rokotukset aloitettiin keväällä 2019 ja niillä on ollut hyvä teho. Tautitapaukset ovat pudonneet Lohjalla neljään tänä kesänä. Kaikki tartunnat ovat olleet rokottamattomilla henkilöillä ja vain yksi aikaisemman alueen ulkopuolella. Tällä perusteella riskialueeseen ei tehdä muutoksia. Puutiaisaivokuumetta esiintyy kuitenkin koko maassa, etenkin rannikkoseuduilla ja etelässä ja rokotetta suositellaan omakustanteisena luonnossa liikkuville. Rokotteet ovat nimeltään Ticovac ja Encepur.

 

Olet oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen, jos asut tai sinulla on vakituinen vapaa-ajan kesäasunto THL:n määrittämällä riskialueella (katso ystävällisesti liitteenä oleva kartta ja katuluettelo) ja olet täyttänyt kolme vuotta.

Voit tulla joukkorokotukseen myös oman rokotteen kanssa, reseptin saat https://pro.klinik.fi/contact/lohja  tai puhelimitse, p. 019 3692319. Käynti on maksuton.

 

Olet tervetullut rokotukseen, kun

– et ole saanut aikaisemmin yhtään rokotetta

– olet saanut aikaisemmin yhden rokotteen, vähintään kahta viikkoa aikaisemmin

– olet saanut aikaisemmin kaksi rokotetta, joista viimeisin huhtikuussa 2019 tai sitä aikaisemmin

– kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme vuotta

 

Seuraavat joukkorokotuskerrat ovat Lohjan keskustan terveysasemalla (Ojamonkatu 36)

Influenssarokotuksien yhteydessä 4.12 klo 10-20 ja 11.12 klo 10-20

Neuvolan influenssarokotusajat (+TBE) ovat:

4.12. klo 10-20, 11.12 klo 12-18, 8.1. klo 14-18.

 

katuluettelo alueesta joka saa ilmaisen puutiaisaivokuumerokotteen

 

#punkki           #punkit          #punkkirokote
Share This