Lapset SIB

 

Lohjalla panostetaan lapsiperheiden varhaiseen tukeen Lapset SIB-ohjelmalla

Lohjan ehkäisevien palveluiden kehittämisen taustalla on Lapset SIB Lohja -ohjelma, jossa eri toimijat yhdistävät voimansa lasten ja perheiden vaikuttavaksi tukemiseksi. Mukana ohjelmassa ovat muun muassa Lohjan kaupunki, Lastensuojelun Keskusliitto, FIM sekä SOS-Lapsikylä.

Perheille näkyvin toimintamuoto on SOS-Lapsikylän Perhekumppani. Perhekumppanipalvelu on tarkoitettu lohjalaisille 4–8-vuotiaille lapsille perheineen kun vanhemmuus haastaa ja lapsi tarvitsee tukea itsesäätelyyn  Perhekumppanitoiminta toteutetaan yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa. Lue lisää Meillekö perhekumppani-esitteestä.

Mikä ihmeen Lapset SIB? SIB eli Social Impact Bond on yksi vaikuttavuusinvestoimisen muoto. Se on kunnalle mahdollisuus rahoittaa perheiden hyvinvointia edistävää työtä. Jos SIB -sopimuksessa määritetyt hyvinvointitavoitteet saavutetaan, kunta tai kaupunki voi säästää kustannuksia lähtötilanteeseen verrattuna. Tästä säästöstä se palauttaa osan SIB-rahastoon. Julkinen sektori maksaa vain saavutetuista tuloksista. SIB-malli soveltuu etenkin vaikuttavan edistävän ja ehkäisevän toiminnan resursoimiseen.

Lue lisää Lapset SIB esitteestä!

Lisätiedot

Lohjan kaupunki:

Sivistysjohtaja lasten, nuorten ja perheiden palvelualue Juha-Pekka Lehmus (044-3743284  juha-pekka.lehmus@lohja.fi)

Varhaiskasvatuspäällikkö alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelut Anu Koivumäki (044 369 1290 anu.koivumaki@lohja.fi)

Erityisasiantuntija  lasten, nuorten ja perheiden palvelualue Maarit Lindman (050 324 0987 maarit.lindman@lohja.fi)

Lastensuojelun Keskusliitto:

hankekoordinaattori Riikka Westman (040 575 9115, riikka.westman@lskl.fi)

FIM Pääomarahastot Oy

johtaja Jani Kempas (050 074 8597, jani.kempas@fim.com)

SOS-Lapsikylä:

Kehittämisispäällikkö Tom Tarvainen (050 575 5690, tom.tarvainen@sos-lapsikyla.fi)

 

Twiittaa!: #lapsetsiblohja #SIB #perhekumppani

 

Lue ajankohtaisista asioista tästä!