Lapset SIB

 

Lohjalla panostetaan lapsiperheiden varhaiseen tukeen Lapset SIB-ohjelmalla

Lohjan ehkäisevien palveluiden kehittämisen taustalla on Lapset SIB Lohja -ohjelma, jossa eri toimijat yhdistävät voimansa lasten ja perheiden vaikuttavaksi tukemiseksi. Mukana ohjelmassa ovat muun muassa Lohjan kaupunki, Lastensuojelun Keskusliitto, FIM sekä SOS-Lapsikylä.

Perheille näkyvin toimintamuoto on SOS-Lapsikylän Perhekumppani. Perhekumppanipalvelu on tarkoitettu lohjalaisille 5–8-vuotiaille lapsille perheineen kun vanhemmuus haastaa ja lapsi tarvitsee tukea itsesäätelyyn  Perhekumppanitoiminta toteutetaan yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa. Lue lisää ”Meillekö perhekumppani?”-esitteestä.

Mikä ihmeen Lapset SIB? SIB eli Social Impact Bond on yksi vaikuttavuusinvestoimisen muoto. Se on kunnalle mahdollisuus rahoittaa perheiden hyvinvointia edistävää työtä. Jos SIB -sopimuksessa määritetyt hyvinvointitavoitteet saavutetaan, kunta tai kaupunki voi säästää kustannuksia lähtötilanteeseen verrattuna. Tästä säästöstä se palauttaa osan SIB-rahastoon. Julkinen sektori maksaa vain saavutetuista tuloksista. SIB-malli soveltuu etenkin vaikuttavan edistävän ja ehkäisevän toiminnan resursoimiseen.

Lue lisää Lapset SIB esitteestä!

Lisätiedot

Lohjan kaupunki:

Hyvinvointijohtaja Tuula Suominen (044 374 1291 tuula.m.suominen@lohja.fi)

Palvelupäällikkö (alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelut) Anu Koivumäki (044 369 1290 anu.koivumaki@lohja.fi)

Lastensuojelun Keskusliitto:

hankekoordinaattori Riikka Westman (040 575 9115, riikka.westman@lskl.fi)

FIM Pääomarahastot Oy

johtaja Jani Kempas (050 074 8597, jani.kempas@fim.com)

SOS-Lapsikylä:

Palvelujohtaja Anu Lyytikäinen (041 433 6506, anu.lyytikainen@sos-lapsikyla.fi)

 

Twiittaa!: #lapsetsiblohja #SIB #perhekumppani

 

Lue ajankohtaisista asioista tästä!