Lohjan kaupungin perinteiset roskatalkoot ti 7.5.

Mikko ”Peltsi” Peltola hymyilee roskapussien kanssa

Lohjalaisten oma roskienkeruupäivä on tiistaina 7.5.2024

Talven jäljiltä paljastuu vuosittain paikkoja, jotka ovat päässeet roskaantumaan talvikuukausien aikana ja jotka kaipaavat siistimistä kesän lähestyessä. Lohjan kaupungin perinteistä roskienkeruupäivää vietetään tiistaina 7.5.2024. Yritämme aktivoida mahdollisimman paljon lohjalaisia mukaan tähän yhteiseen siivoustapahtumaan, koska ympäristön siisteys on ilo meidän jokaisen silmille ja yhdessä talkoilemalla voi tutustua paremmin oman lähiseutunsa asukkaisiin. Samalla olemme mukana toista kertaa järjestettävässä Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa ja osaltamme autamme Lohjaa pysymään edustavassa kunnossa myös 700-juhlavuoden jälkimainigeissa.

Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme!

Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan reippaaseen meininkiin puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrityksiä. Lohjan ympäristönsuojelu toivoo, että myös yritykset innostuvat siivoamaan samanaikaisesti omia piha-alueitaan ja huolehtivat keräämänsä roskat omiin jäteastioihinsa tai omalla kustannuksellaan suoraan Rosk’n Rollin jäteasemille.

Siisteys on meistä jokaisesta kiinni – innokkaita talkoolaisia tarvitaan

Ilmoita Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluun Susanna Komulaiselle (susanna.komulainen@lohja.fi, puh. 044 374 0773) tai Minna Niinikivelle (minna.niinikivi@lohja.fi, puh. 044 369 4466) tai asiakaspalvelukeskukseen (asiakaspalvelukeskus@lohja.fi, puh. 040 188 6100), mikä alue aiotaan siivota sekä mahdollisimman tarkasti kerättyjen jätesäkkien/roskien noutopaikka. Talkooryhmän yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero (ja sähköpostiosoite) sekä ryhmän koko tulee myös ilmoittaa.

Talkoilemaan voi osallistua yhtä hyvin isossa ryhmässä kuin itsenäisesti ja pienimuotoisesti, mutta toivomme sinun joka tapauksessa ilmoittavan asiasta, jotta tiedämme, kuinka moni todella on mukana keräämässä roskia. Jokainen osallistuja on tärkeä ja yksikin roska pois luonnosta on askel parempaan!

Kerätyt roskat jätetään erikseen sovittuun, sopivaan paikkaan, josta ne ovat helposti noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea ja tarvittaessa merkitä. Mahdolliset vaaralliset jätteet (ongelmajätteet) tulee pitää erillään muista jätteistä. Jos ei varsinaisena roskienkeruupäivänä tiistaina ennätä roskia keräämään, voi sen tehdä viikolla muunakin päivänä ja vielä viikonlopun 10.-12.5. aikana. Kerättyjen roskien noudot suoritetaan pääsääntöisesti seuraavan viikon (vko 20) kuluessa.

Lohjan kaupunki tarjoaa jätesäkit sekä niiden poiskuljetuksen

Talkooryhmät ja yksittäiset asukkaat saavat ajalla 29.4.-7.5. hakea jätesäkkejä kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksesta Karstuntie 4, asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma-to klo 8-16; pe ja aattopäivät klo 8-15). Lisäksi jätesäkkejä on noudettavissa Karjalohjan nuorisotalo Katulampusta osoitteesta Keskustie 46 ja kylätalo Kehrästä osoitteesta Keskustie 23 sekä Sammatin, Saukkolan ja Pusulan kirjastoista osoitteista Lönnrotintie 27, Kauppakuja 3 ja Marttilantie 3A toimipaikojen aukioloaikoina. Otathan säkkejä mukaasi vain tarvitsemasi määrän ja huolehdit käsihygieniasta aina roskia kerätessäsi. Käytä käsineitä ja muista pestä kätesi roskien keräämisen jälkeen. Roskat kannattaa poimia mahdollisuuksien mukaan roskapihdeillä.

Kerätessäsi roskia tuotat ympäristöön siisteyttä, mikä merkitsee terveyttä ja turvallisuutta niin eläimille kuin ihmisille. Lähde mukaan edistämään ympäristösi hyvinvointia ja huomaamaan, miten hyvän olon talkoilusta voi saada myös itselleen! Roskien poimimisen ei tietenkään tarvitse jäädä vain yhteen päivään vuodessa, vaan sen voi ottaa säännölliseksi hyväksi tavaksi, vaikka Roska päivässä –liikkeen tapaan. Mitä vähemmän roskaa luonnossa on, sitä vähemmän sitä sinne myös heitetään.

Lohjan ympäristönsuojeluun voi ilmoittaa alueemme roskaantuneista kiinteistöistä
Suuremmista epäkohdista ympäristön siisteydessä voi ilmoittaa entiseen tapaan osoitteeseen ymparistonsuojelu@lohja.fi tai susanna.komulainen@lohja.fi.

Lisätietoja roskatalkoista:
-ympäristötarkastaja Susanna Komulainen, puh. 044 374 0773,
s-posti susanna.komulainen@lohja.fi
-ympäristöassistentti Minna Niinikivi, puh. 044 369 4466,
s-posti minna.niinikivi@lohja.fi
-Nummen, Pusulan ja Saukkolan taajama-alueiden yhteyshenkilö,
puistopuutarhuri Tarja Pöllänen puh. 050 522 6750, s-posti: tarja.pollanen@lohja.fi
-nuoriso-ohjaaja Anni Juntunen, puh. 050 325 5169,
s-posti anni.juntunen@lohja.fi (Karjalohjan taajama-alue)
-johtava kaupunginpuutarhuri Kirsti Puustinen, puh. 0500 472 630,
s-posti kirsti.puustinen@lohja.fi

Linkkejä:
-Jätehuoltoneuvontaa kuntalaisille ja yrityksille: www.rosknroll.fi
-Roska Päivässä –liike: www.roskapaivassa.net
-Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojensiivouskampanja: www.siistibiitsi.fi
-Ylen miljoona roskapussia -kampanja: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This