Lohjalla altistumisia koronavirukselle Solbrinkenin koulussa

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Solbrinkenin koulussa on tapahtunut laaja oppilaiden altistuminen koronavirukselle. Koululla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Altistuneet henkilöt on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, varaa aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Tarvittaessa ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 019 3692319, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Koulu siirtyy etäopetukseen, ja etäopetukseen liittyvistä asioista tiedotetaan erikseen.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This