Riskiryhmäläisten koronarokotukset käynnistyvät Lohjalla keskiviikkona 17. 2.2021

Rokotusvuorossa 1.riskiryhmään kuuluvat 65 – 69 -vuotiaat. Koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaa, kun rokotteita on saatavissa.

Rokotusajat on tällä erää loppu.

Ilmoitamme kun aikoja on taas varattavissa.

Odotamme lisää rokotteita.

Ilman ajanvarausta ei saa rokotetta.

THL julkisti 18–69-vuotiaiden lääketieteellisten riskiryhmien koronarokotusjärjestyksen helmikuun alussa. Riskiryhmät on määritelty tarkemmin THL:n verkkosivuilla www.thl.fi/koronarokote. Jos olet 65 – 69 -vuotias (syntymävuodet 52 – 56) lohjalainen ja kuulut 1. lääketieteelliseen riskiryhmään, voit 12.2. alkaen varata ajan koronarokotukseen.

1.RISKIRYHMÄ

1.lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

– Elinsiirto tai kantasolusiirto
– Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
– Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
– Vaikea krooninen munuaissairaus
– Vaikea krooninen keuhkosairaus
– Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
– Downin oireyhtymä (aikuiset)

ROKOTUKSET JA AJANVARAUS

1.lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 65- 69-vuotiaiden rokotukset alkavat Sporttikeskus Tennarissa keskiviikkona 17. helmikuuta. Sporttikeskus Tennarissa on useita rokotuslinjoja valmiina kuntalaisten rokottamista varten. Lisäksi rokotuksia toteutetaan viikosta 8 lähtien myös Pusulan terveysasemalla.

Sähköinen ajanvaraus avautuu 12.2.2021 alkaen osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Tämän lisäksi riskiryhmään 1 ja iältään 65 – 69 vuotiaat voivat varata rokotusaikoja 12.2.2021 alkaen Lohjan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30.)

Toiveena on, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimeen tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut.

Viikoilla 7 ja 8 on varattavissa riskiryhmien rokotuksiin noin 650 aikaa. Rokotteita on edelleen niukasti. Jos aikoja ei ole näkyvissä sähköisessä ajanvarauksessa, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse. Uusia aikoja avataan viikoittain, kun rokotteita saapuu lisää.

Koronarokotukseen oikeuttavaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan ennen rokotuksen antamista. Oikeus koronarokotteeseen tarkistetaan Kela-korttiin merkitystä korvausnumerosta. Tarvittaessa oikeus voidaan tarkistaa potilastietojärjestelmästä. Mikäli et kuulu tässä vaiheessa koronarokotuksiin oikeutettuun ryhmään, ethän varaa itsellesi aikaa!

MUUT IKÄRYHMÄT JA RISKIRYHMÄT

Koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaa, kun rokotteita on saatavissa. Aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville. Mikäli et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, pyydämme, että malttaisit odottaa vuoroasi etkä vielä soittasi ajanvarausnumeroon, jotta palvelu ei ruuhkautuisi. Lohjan kaupunki tiedottaa rokotusten etenemisestä viikoittain.

Lohjan kaupunki jatkaa edelleen soittoja yli 85-vuotiaille ja sitä vanhemmille lohjalaisille ja heidät kutsutaan henkilökohtaisesti koronarokotukseen. Yli 85-vuotiaiden on mahdollista varata rokotusaika halutessaan myös sähköisesti tai puhelimitse viikosta 8 alkaen sen mukaan kuin rokotteita on saatavissa.

Rokotusjärjestyksestä

Lohjalla koronarokotukset alkoivat Biontec Pfizer -rokotteella, mutta jatkossa uusien rokotesarjojen aloituksissa käytetään Modernan ja AstraZenecan -rokotteita. Modernan rokotteita annetaan tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille. Tällä hetkellä on menossa 85 vuotiaat ja vanhemmat ja seuraavaksi alustavan suunnitelman mukaan 80-85 vuotiaat. Astra Zenecan rokote kohdennetaan THL:n linjauksen mukaisesti alle 70 -vuotiaille ja ensimmäisenä vuorossa 65-69 vuotiaat 1.riskiryhmässä olevat. Kumpikin ryhmä etenee rinnakkain.

SPORTTIKESKUS TENNARIIN SAAPUMINEN

Sporttikeskus Tennari sijaitsee osoitteessa: Rantapuisto 45, 08100 Lohja. Sporttikeskuksen pihalta löytyy runsaasti parkkipaikkoja. Lohjan linja-autoasemalta kävelymatka Tennariin on noin 15 minuuttia. Lähin bussipysäkki Sammatin ja Karjalohjan suunnasta saapuville on ”Tytyri E”.

Sisäänkäynti Tennarissa rokotuspisteeseen on pääovesta.

OHJEITA ROKOTUKSEEN SAAPUVILLE:

· Muistathan varata ensin ajan rokotukseen!

· Tule vain terveenä

· Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa

· Käytä kasvomaskia sekä saapuessasi että rokotuspaikassa

· Saavu mahdollisimman täsmällisesti

· Ota mukaan Kela-kortti

· Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan

· Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan

· Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan

Huom!
Varaudu esittämään rokotuspaikalla peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi Kela-kortti tai lääkärin lausunto.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This