Epäiletko koronatartuntaa?

Koronabottilinkki


Koronatesti

On tärkeää, että menet koronatestiin, jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita. Koronaviruksen oireet löytyvät THL:n sivuilta.
• Toimi näin, kun epäilet koronavirustartuntaa :
https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/toimi-nain-kun-epailet-koronavirustartuntaa
• THL:n verkkosivuilla tietoa muuntuneista koronaviruksista eli virusvarianteista: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/muuntuneet-koronavirukset
THL on julkaissut uuden videon 15.10.2021: Näin teet koronaviruksen kotitestin.
* Löytyy THL:n verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronavirustestit/koronaviruksen-kotitestit
* Youtubesta /THL: https://www.youtube.com/watch?v=VMlNKuL3p9U

HUS:in alueella asuvat voivat varata ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotista. Koronabotissa voit

  • tehdä oirearvion, josta saat tietoa koronavirustartunnan oireista ja altistumisesta.
  • varata itsellesi tai lapsellesi (alle 16-vuotiaalle) ajan koronatestiin, jos olet Uudenmaan kunnan asukas. Jos haluat varata ajan jollekulle muulle henkilölle, soita Lohjan terveyskeskukseen puh. 019-3692319, virka-ajan ulkopuolella päivystysapuun puh. 116117.

Huom! Jos tarvitset kiireellistä sairaanhoitoa, ole yhteydessä hätänumeroon 112. Epäily koronavirustartunnasta ei ole syy soittaa hätänumeroon.

Voit kysyä neuvoa myös omalta terveysasemaltasi

  • Keskustan terveysasema puh. 019 369 2319 ma, ti ja to klo 8:00-15:00, ke ja pe klo 8:00-13:30. Muuna aikana Päivystysapu puh.116 117.
  • Pusulan terveysasema puh.019 369 2300 ma – to klo 8 – 16 ja pe 8 – 14. (Pusulan, Sammatin ja Karjalohjan alueen asukkaat)
  • Sammatin Terveysasema puh.019 369 3740 ma ja to klo 8 – 16 ja parittomat pe 8 – 14
  • Karjalohjan Terveysasema puh.019 369 3730 ti – ke klo 8 – 16 ja parilliset pe 8 – 14

Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen koronaneuvonta@lohja.fi saa yleistä koronaan varautumiseen liittyvää neuvontaa. Huomioithan, että emme käsittele henkilökohtaisia terveystietoja sähköpostitse. Tämän osoitteen kautta tulleet kysymykset ohjataan vastattavaksi terveydenhuoltoalan ammattilaisille tai päätettäviksi pandemiajohtoryhmään tai kaupungin johtoryhmään.

Kuulovammaiset voivat koronavirusasioissa ottaa yhteyttä puhelimitse tulkin välityksellä. Tulkkauspalveluista löytyy lisää tietoa esimerkiksi Kelan sivulta: Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu.


Koronavirusnäytteenottopisteet

Varaa ensin aika esimerkiksi Koronabotin kautta, jossa voit myös valita näytteenottopaikan. Koronavirusnäyte otetaan aina ajanvarauksella.

Koronavirusnäytteenottopisteet Lohjan alueella

– Lohjan Sairaala, Sairaalatie 6, 08200 Lohja

– Terveystalo drive-in, Rajavartiostonkatu 1, 08100 Lohja

HUS Diagnostiikkakeskuksen koronavirusnäytteenottopisteiden verkosto koostuu omista ja
alihankkijoiden näytteenottopisteistä. Koronanäytteenotossa voi käydä myös muualla Uudenmaan alueella, jossa näytteenottopisteitä on yhteensä yli 40. Osaan näytteenottopisteistä voi tehdä varauksen vain kyseisen kunnan ja lähikuntien asukkaat. Osa näytteenottopisteistä palvelee kaikkien Uudenmaan kuntien asukkaita. HUS:in koronavirustesti on aina maksuton. Testi on maksuton myös silloin, kun koronanäytteenottopisteen toiminnasta vastaa alihankkija.


Lataa Koronavilkku puhelimeesi!

Kuntalaisen on mahdollista ladata nyt älypuhelimeensa  Koronavilkku-sovellus. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista.